Fanúšikovia zúria: Prečo túto nádhernú ženu označujú v modelingu XXL!

Bez retuše a mejkapu - takú fotografiu na svoj Instagram zavesila modelka Robyn Lawley. Pri pohľade na ňu nejedného z nás napadne, že vyzerá nádherne. A v niekom vzkypí žlč.

25.07.2014 12:49
debata
Austrálska topmodelka Robyn Lawley na zábere z... Foto: Instagram
Robyn Lawley Austrálska topmodelka Robyn Lawley na zábere z Instagramu, ktorý vyvolal kontroverzné reakcie.

Dôvod? Robyn Lawley je totiž modelka z takvzvanej „plus-size“ kategórie. Účinkuje teda v kampaniach na módu pre plnšie ženy a propaguje produkty, ktoré módny svet prezentuje ako módu pre plnoštíhle a bacuľky.

Pri pohľade na zdravé a krásne telo 24-ročnej Austrálčanky sa určite nejeden bežný človek zamyslí nad tým, aké sú vlastne nastavené kritériá v módnom biznise, časopisoch či na prehliadkach. A inak to nebolo ani po zverejnení uvádzanej fotografie.

Austrálska modelka Robyn Lawley v kampani... Foto: Chantelle
Robyn Lawley Austrálska modelka Robyn Lawley v kampani Chantelle.

Hoci má Lawley na svojom Instagrame „len“ zhruba 60-tisíc nasledovníkov, jej záber vo fuchsiových bikinách vyvolal vášnivú debatu. Samozrejme, takmer výlučne pozitívnu a chváliacu samotnú protagonistku, no tvrdo kritizujúcu modelingový svet. Objavili sa však aj hlasy, ktoré obvinili modelku, že príliš schudla na to, aby u mohli označovať ako „plus-size“. Hoci debatu najprv nekomentovala, k týmto obvineniam dala jasné stanovisko prostredníctvom Facebooku.

„Neschudla som. Nikdy som samu seba neoznačovala ako "plus size“. Je to nálepka, ktorú mi dali, pretože som Austrálčanka s veľkosťou 42, čo je z nejakého dôvodu v módnom svete považované za XL. Ale ja sa cítim normálna, vždy som to tak cítila, odhliadnuc od faktu, že som veľmi vysoká," napísala na svojom oficiálnom profile.

Očarujúca modelka však dokázala využiť záujem o jej osobu a kontroverziu aj pozitívnym smerom. Plavky sú totiž z jej novej línie, ktorú uvádza na trh a takto im určite spravila slušnú reklamu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #Robyn Lawley #kontroverzia #štíhlosť #plus-size

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....