Víťazi Elite Model Look 2014: Títo Slováci zabojujú v čínskom Šenzene!

Možno veľké budúce hviezdy modelingu sa v utorok večer zrodili na veľkolepom finále prestížnej modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2014. V porovnaní s uplynulými rokmi počet "víťazov" vzrástol z čísla dva na štvorku.

03.09.2014 10:51 , aktualizované: 22:13
Josef Utěkal, Barbora Podzimková, Barbora... Foto:
Toto sú víťazi 23. ročníka známej modelingovej súťaže - sprava: Josef Utěkal, Barbora Podzimková, Barbora Beňová a Eduard Michalko.
debata

Novinkou 23. ročníka najznámejšej modelingovej súťaže totiž bola účasť mladých mužov – potenciálnych manekýnov a tak sa na svetové finále v čínskom Shenzene vyberú okrem Slovenky Barbory Beňovej a Češky Barbory Podzimkovej aj Slovák Eduard Michalko a Čech Josef Utěkal.

Ženské víťazky Barbora Podzimková (druhá...
Toto sú víťazi 23. ročníka známej modelingovej...
+33Slovenská moderátorka Adela Banášová v...

Len šestnásťročnú Beňovú víťazstvo, o ktorom v utorok večer rozhodovala početná porota, prekvapilo. Mólo a módny svet však pre nie je novinkou. „Nejaké skúsenosti mám. Už pred dvoma rokmi ma objavila skautka v nákupnom centre,“ prezradila pre Pravda.sk pôvabná hnedovláska. Napriek tomu, že si ju v agentúre takpovediac podchytili, žiadne zvýhodnenia nemala. „Normálne som sa zúčastnila na kastingu a potom som postúpila až sem,“ vysvetlila Beňová, ktorá určite zaujala aj sebaistou chôdzou na móle. Tá sa totiž u mladých dievčat nevidí tak často. Experti síce upozorňujú, že na jej natrénovanie majú modelky priestor aj po zabodovaní v súťaži akou je Elite Model Look, Beňová však bude mať na svetovom finále určite vďaka skvelej prezentácii na móle výhodu.

Slovenský víťaz Eduard Michalko má o tri roky viac ako jeho úspešná krajanka. Do súťaže ho vraj dotlačila priateľka. „Myslím si, že roky mužského modelingu sa práve začínajú,“ komentoval otázku, či nebojoval s predsudkom, že podobné súťaže nie sú pre mužov. Najviac sa vraj obával toho, aby nepokazil choreografiu. „Trénovali sme ju od prvého dňa, ako sme pricestovali do Prahy a všetci sa snažili, aby to bolo na jednotku. Strach, že sa niečo pokazí, bol teda asi najväčší,“ uviedol pre Pravda.sk.

O víťazstve dvojice slovenských zástupcov, ale aj dievčaťa a chlapca z Česka rozhodovala porota zložená z modelingových odborníkov. Čestné miesto však získala slovenská moderátorka Adela Banášová. „V zásade som vedela, že to nie je úplne v mojich rukách. Že sú tam odborníci, porota, takže som vlastne len riešila, či sa zhodneme v tom výbere. A musím povedať, že sme sa na veľa veľa percent zhodli. Nebola som úplne mimo,“ s úsmevom komentovala Banášová po vyhlásení výsledkov. Celý večer sedela po boku riaditeľa súťaže a modelingového experta Sašu Jányho, ktorý bol nadšený verdiktom aj atmosférou večera.

Ten sa už tretí rok za sebou konal v honosných priestoroch Španielskej sály Pražského hradu. Programom, v rámci ktorého začínajúce modelky a manekýni predviedli kúsky z kolekcií od Diane von Furstenberg, Dior, Balenciaga, Lanvin či Saint Laurent, sprevádzal opäť Leoš Mareš. O hudobné čísla sa postarala formácia Charlie One a tiež speváčka Lenny.

Štvoricu víťazov čaká v novembri cesta na svetové finále v čínskom Shenzene, na ktorom minulý rok skvelo bodovala česká víťazka z roku 2013 Eva Klímková. Umiestnila sa na prvom mieste a zaradila sa tak medzi vychádzajúce hviezdy svetového modelingu.

Ženské víťazky - Češka Barbora Podzimková... Foto: Elite Model Managment
Ženské víťazky - Češka Barbora Podzimková (vpravo) a Slovenka Barbora Beňová. Ženské víťazky - Češka Barbora Podzimková (vpravo) a Slovenka Barbora Beňová.

Utorňajšie finále Schwarzkopf Elite Model Look 2014 mnohí hostia označovali za udalosť roka v českom módnom priestore. Len pár hodín po nej sa začína v Prahe módny maratón plný prehliadok Mercedes Benz Prague Fashion Week. Česká metropola si teda v módnej nálade ešte pár dní požije.

Slovenská finalistka Alžbeta B.
Slovenská finalistka Barbora B.
+9Slovenský finalista Dušan P.

Upozorňujeme čitateľov, že z finále pripravujeme aj fotogalériu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #víťazstvo #Elite Model Look 2014 #Barbora Beňová #Eduard Michalko #Shenzen

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...