Adela Banášová: Na niektoré veci v živote človek nie je nikdy pripravený

Asi nie je náhoda, že si zástupcovia agentúry Elite Model Managment vybrali do poroty aj slovenskú moderátorku Adelu Banášovú. Kedysi totiž sama podobnú súťaž absolvovala.

04.09.2014 00:00
debata
Slovenská moderátorka Adela Banášová v šatách... Foto: Elite Model Managment
Adela Banášová Slovenská moderátorka Adela Banášová v šatách Dolce & Gabbana.

Dnes hovorí, že jej vždy bolo jasné, že modeling nemal byť jej budúcnosťou. „Vnímala som to ako taký milý úlet,“ komentovala svoju niekdajšiu účasť v slovenskom finále modelingovej súťaže s dlhoročnou tradíciou.

Na 23. ročníku, ktorý sa konal v utorok večer v Prahe, sa už sympatická plavovláska objavila predovšetkým ako akýsi garant a čestný hosť večera. Pripadla jej rola čestnej predsedníčky poroty – zloženej z množstva odborníkov modelingovej brandže. „V zásade som vedela, že to nie je úplne v mojich rukách. Že sú tam odborníci, porota, takže som vlastne len riešila, či sa zhodneme v tom výbere. A musím povedať, že sme sa na veľa veľa percent zhodli. Nebola som úplne mimo,“ vysvetlila pre Pravda.sk po utorňajšom finále, ktorého novinkou bola aj účasť mužov – manekýnov.

Pred zrakmi divákov a poroty sa tak prezentoval tucet slovenských a tucet českých nádejí modelingovej brandže. Mnohí z nich ešte len na prahu tínedžerskeho veku. Podľa Banášovej je ťažké posúdiť, či by jednotliví účastníci už zvládli fungovanie vo vrcholovom modelingu. „To je veľmi rôzne. Na niektoré veci človek nikdy pripravený nie je, ale to je práve dobre. V tom je pointa života, že nás často zastihne nepripravených a že sa na tom učíme. Ale zo všetkých som mala dojem, že sú natoľko súdni, že by mohli zvládnuť fungovanie vo svete,“ zauvažovala moderátorka.

Ženské víťazky Barbora Podzimková (druhá...
Toto sú víťazi 23. ročníka známej modelingovej...
+33Slovenská moderátorka Adela Banášová v...

„Žijeme v inej dobe, jednak mnohí z nich čo to pocestovali. Jedna dievčina z Česka, ktorá sa mi veľmi páčila, žila napríklad niekoľko rokov v Indii s rodičmi. Už sú dotknutí svetom a životom a nie je to úplne také, ako keď ja som mala pätnásť-šestnásť, ledva sme sa vyhrabali zo starého režimu a ja som mohla niekam ísť,“ doplnila Banášová, ktorá nebola jedinou známou slovenskou tvárou v hľadisku Španielskej sály Pražského hradu.

Na finále sa prišla pozrieť napríklad modelka Barbora Franeková, fotografka Petra Ficová a nechýbal ani spevák Pavol Habera, ktorý sprevádzal svoju pôvabnú manželku Danielu Peštovú. Víťazmi 23. ročníka Schwarzkopf Elite Model Look sa stali za Slovensko Barbora Beňová a Eduard Michalko a za Česko Barbora Podzimková a Josef Utěkal. Viac čítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #úspech #Adela Banášová #ambície #porota #Elite Model Look 2014

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...