Trapas organizátorov na Miss World! Slovensko si pomýlili so Slovinskom

Nedeľňajšie vyhlásenie najkrajšej ženy sveta v Londýne sa nezaobišlo bez trapasu. Bohužiaľ, doplatilo naň Slovensko.

15.12.2014 06:52 , aktualizované: 09:46
debata (6)
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová počas... Foto: SITA, Ján Slovák
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová počas fittingu šiat pred odchodom na svetovú súťaž MISS WORLD.

Hoci slovenská víťazka Laura Longauerová sa neocitla na priečkach víťazov, ani v užšom finále, usporiadateľov súťaže a porotu zaujala svojím tanečným prejavom. Aj preto dostala príležitosť počas živého prenosu zatancovať ako jedna z ôsmich vybraných krások z celého sveta.

Popri USA, Bolívii či Mongolsku tak mohli diváci obdivovať šikovné krepčenie rúčej Slovenky. Lenže, v tom spočíva problém. Málokto pri televíznej obrazovke bude asi vedieť, že išlo o slovenskú dievčinu. Britskí organizátori súťaže totiž na veľkej obrazovke namiesto anglického Slovakia uviedli Slovenia a spravili tak z Longauerovej zástupkyňu Slovinska.

Miss World 2014 Rolene Strauss z Juhoafrickej...
Veľkolepé finále súťaže Miss World 2014.
+9Miss World 2014 Rolene Strauss z Juhoafrickej...

Tento prešľap si všimli aj mnohí slovenskí diváci a fanúšikovia Longauerovej a nešetrili kritikou. „Ako tam mohli napísať Slovenia, to je dosť veľká hanba, keď sa koná podujatie takejto úrovne,“ komentovala jedna z internetových užívateliek na oficiálnej facebookovej stránke Miss Slovensko. „Škoda toho prešľapu,“ pridala sa ďalšia.

Od 43. minúty vidieť omyl britských organizátorov

Napokon sa vyjadrila aj samotná Longauerová, ktorá z Londýna napísala odkaz fanúšikom. „Ďakujem krásne Miss Slovensko za nádhernú možnosť byť tu a ešte krajšiu skúsenosť. Ďakujem vám všetkým za podporu a aj ja som veľmi sklamaná, že sa pomýlili a dali tam Slovenia. Mrzí ma to,“ odkázala Longauerová. Vedenie súťaže Miss Slovensko podalo ešte v nedeľu po finále oficiálnu sťažnosť organizátorom Miss World.

Miss World 2014 Rolene Strauss z Juhoafrickej... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Britain Miss Miss World 2014 Rolene Strauss z Juhoafrickej republiky. Miss World 2014 Rolene Strauss z Juhoafrickej republiky.

Víťazkou Miss World 2014 sa v nedeľu večer stala 22-ročná Rolene Strauss z Juhoafrickej republiky. Na druhom mieste skončila Maďarka Edina Kulcsár a tretia priečka prischla Američanke Elizabeth Safritovej.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #trapas #omyl #Slovinsko #Miss Slovensko #Miss World #Laura Longauerová

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...