Toto musíte vidieť: Miss Kanada s hokejkami na chrbte, Češka s hniezdom

V nedeľu 25. januára sa v Miami na Floride uskutoční svetové finále 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe.

23.01.2015 13:08
debata (8)
Miss Kanada Chanel Beckenlehner predviedla... Foto: Reuters, HANDOUT
Miss Kanada Chanel Beckenlehner Miss Kanada Chanel Beckenlehner predviedla pravdepodobne najsmiešnejší národný kostým celej súťaže. S hokejkami a svetelnou tabuľou na chrbte.

O titul najkrajšej ženy planéty sa uchádza celkovo 88 súťažiacich. Slovenskú republiku reprezentuje 22-ročná Silvia Prochádzková. Rodáčku z Bratislavy priamo v Miami podporuje riaditeľka súťaže Miss Universe Slovenskej republiky Silvia Lakatošová.

Počas finálového večera, ktorý budú moderovať Thomas Roberts a Natalie Morales, vystúpia speváci Nick Jonas a Prince Royce. Finalistky už majú za sebou napríklad promenádu v plavkách, ale aj prehliadku vo večerných róbach a v národných kostýmoch.

Miss Kolumbia Paulina Vega zaujala. Akadekoho...
Miss Holandsko 2014 Yasmin Verheijen v šatách...
+16Miss Kanada Chanel Beckenlehner predviedla...

Práve posledné spomenuté vyvolali aj najviac mediálneho záujmu. A niet divu – už niekoľko rokov totiž nie sú národné kostýmy odrazom tradícií či folklóru danej krajiny, ale skôr akýmsi teátrom s cieľom ohúriť a zaujať. Výsledok je občas príťažlivý, občas komický, ba priam až so sklonom k trápnosti.

Miss Srí Lanky Marianne Page vyzerala ako po... Foto: SITA/AP, J Pat Carter
Miss Srí Lanky Marianne Page v Miss Srí Lanky Marianne Page vyzerala ako po výbuchu baliaceho papiera pod vianočným stromčekom.

Na móle tohtoročnej súťaže sa napríklad objavila víťazka súťaže krásy z Kanady, ktorej národný kostým musel vyvolať záchvat smiechu aj u zaprisahaného národovca. Šaty s barokovou sukňou, ktoré dopĺňali hokejky pripnuté na chrbte a svetelná tabuľa na hlave krásky, boli skrátka majstrovským dielom gýču.

Krajiny ako Venezuela či Brazília stavili na tradičnú karnevalové estetiku a ich zástupkyne sa objavila v kaskádach peria či s flitrami od hlavy až po päty. Napríklad víťazka z Dominikánskej republiky však stvárnila na móle akúsi národnú panenku Máriu. Aj s motívom svätej matky na šatách.

Miss Česká republika Gabriela Franková si vzala... Foto: SITA/AP, J Pat Carter
Miss Česká republika Gabriela Franková Miss Česká republika Gabriela Franková si vzala na seba tiež pomerne bizarný kostým. A zaklincovala to hniezdom vo vlasoch.

Jeden z najgýčovejších kostýmov si na seba obliekla Miss Srí Lanky, ktorej trblietavá kreácia pripomínala výbuch baliaceho papiera pod vianočným stromčekom. V hanbe „nezostala“ ani česká víťazka Gabriela Franková, ktorej kožený národný kostým doplnený hniezdom na hlave sa dá chápať asi len ako odkaz na národný nezáujem o čokoľvek, čo súvisí s modernou módou.

V zozname týchto krások nechýbala ani Slovenka Silvia Prochádzková, ktorú obliekla do šiat inšpirovaných modrotlačou dizajnérka Jana Gavalcová. Prochádzková síce patrila medzi najpôvabnejšie dámy, na druhej strane však v záplave bizarností asi príliš nezaujala. Môžeme tvrdiť, že v tomto prípade je to vlastne dobré, ale viac ukážu až výsledky v nedeľu.

Miss Universe Slovenskej republiky Silvia... Foto: Reuters, HANDOUT
Miss Universe Slovenskej republiky Silvia Prochádzková Miss Universe Slovenskej republiky Silvia Prochádzková sa objavila na súťaži v šatách od Jany Gavalcovej.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Miss Universe #gýč #Silvia Prochádzková #národné kostýmy #bizarnosť #Miss Kanada

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...