Nová nádej modelingu? Nepočujúci fešák bojuje o titul v televíznej šou

Hoci úspechy víťazov z televíznych súťaží o nový modelingový talent sú vo svete medzinárodného modelingu skôr malé, podobné relácie stále lákajú k obrazovkám. V Amerike už pár dní vysielajú novú sériu America's Next Top Model.

20.08.2015 00:00
debata
Model Nyle DiMarco je jedným zo súťažiacich v... Foto: The Courtesy of CW
Nyle DiMarco Model Nyle DiMarco je jedným zo súťažiacich v záverečnej sérii televíznej šou America's Next Top Model.

Šou, ktorej tvárou a tútorkou je známa modelka a televízna osobnosť Tyra Banks, tento rok prišla s niekoľkými prekvapeniami. Dôvodom asi bude aj fakt, že 22. séria šou by mala byť zároveň poslednou. V zmiešanej zostave mladých dievčat a mužov dostal priestor aj fešák menom Nyle DiMarco. A zaujal od prvého momentu.

Dvadsaťpäťročný rodák z Washingtonu nepúta pozornosť len súmernou tvárou či urasteným telom. DiMarco je totiž nepočujúci a stal sa vôbec prvým takýmto adeptom v histórii televíznej súťaže. Keď sa v televíznej upútavke predstavuje porote, jeho znakovú reč prekladá tlmočník. DiMarco si však myslí, že nefunkčný sluch nebude pre neho hendikepom.

Nepočujúci model Nyle DiMarco je jedným zo... Foto: The Courtesy of CW
Nyle DiMarco Nepočujúci model Nyle DiMarco je jedným zo súťažiacich v záverečnej sérii televíznej šou America's Next Top Model.

„Americká znaková reč si vyžaduje veľa mimiky, výrazov tváre či pohybov tela. To môže byť v práci modela veľmi prínosné,“ myslí si mladík s latino vzhľadom. „V Amerike existuje množstvo pekných nepočujúcich ľudí, o ktorých si však agentúry a fotografi myslia, že nebudú schopní robiť túto prácu. Som v tejto súťaži, aby som zmenil povedomie a perspektívu nazerania na nás nepočujúcich,“ komentoval podľa IBTimec.co.in DiMarco.

Či sa mu to podarí z dlhodobého hľadiska, možno len tipovať. Aj samotné americké médiá totiž vnímajú, že DiMarco sa stal posilou televíznej šou aj preto, že prináša do súťaženia adeptov nový impulz. Moderátorka Tyra Banks sa však už vyznala, že je nadšená prítomnosťou nepočujúceho fešáka. Možno mu práve ona pomôže rozbehnúť kariéru na dlhšie než pár epizód odvysielaných v televízii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šou #nepočujúci #model #Nyle DiMarco

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...