Supermodelka a najkrajšia na svete? Takto ide čas s Claudiou Schiffer

Označovali ju za jednu z najkrajších žien sveta a bola tiež jednou z mála, ktorá právom nosila titul supermodelky. Nemecká kráska Claudia Schiffer oslávila životné jubileum - má 45 rokov.

26.08.2015 18:00
debata (4)
Rok 1992: Topmodelka Claudia Schiffer na párty... Foto: Profimedia
Rok 1992: Topmodelka Claudia Schiffer Rok 1992: Topmodelka Claudia Schiffer na párty pod taktovkou značky Revlon.

Rodáčka z Rheinbergu, ktorá prišla na svet 25. augusta 1970, začala paktovať s modelingom už pred dovŕšením plnoletosti. Respektíve, vtedy ju objavil modelingový agent v nočnom klube v Dusseldorfe. Schiffer si však najprv dokončila školu a až potom odletela do Paríža, aby s ňou urobili skúšobný fototest.

Claudia Schiffer  na móle v roku 1995.
Rok 1995: Topmodelka Claudia Schiffer (vpravo)...
+15Rok 1997: Topmodelka Claudia Schiffer.

Výsledok je dnes už známy – z blondínky, ktorú pre plné pery, ale aj poprsie a mandľové oči často prirovnávali k herečke Brigitte Bardotovej, sa stal nový miláčik Francúzska a čoskoro aj celého sveta. Schiffer sa objavila najprv v kampaniach komerčných značiek ako Guess, ale následne zamierila do vlajkovej lode luxusnej módy – ateliéru Chanel, ktorý viedol Karl Lagerfeld.

Ten zo Schifferovej na dlhý čas urobil svoju múzu a nebolo prehliadky, na ktorej by sa neobjavila. Spoločne tiež vytvorili kampaň na luxusné šampanské Dom Perignon.

Rok 2015: Claudia Schiffer a jej manžel Matthew... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Rok 2015: Claudia Schiffer a Matthew Vaughn Rok 2015: Claudia Schiffer a jej manžel Matthew Vaughn na filmovej premiére.

Počas svojej kariéry sa Schiffer objavila na titulnýych stranách väčšiny módnych magazínov a účinkovala v reklamách značiek ako Yves Saint Laurent, Versace či Dolce & Gabbana. Postupne sa z nej stala osobnosťou so celebritnou silou, ktorú dokázala zužitkovať aj vo vlastných projektoch či kozmetickej línii.

Krásku s pestrým životom médiá často spájali aj s pestrou vzorkou milencov. Hovorilo sa o jej vzťahoch s monackým princom Albertom, spevákom Jon Bon Jovim či jeho kolegom Richiem Samborom. Isté je, že dlhší čas tvorila pár s iluzionistom Davidom Copperfieldom.

V roku 2002 si však vzala britského režiséra Matthewa Vaughna, s ktorým má dve deti. Hoci sa špekulovalo o tom, že manželstvo je na rozpadnutie, lebo Vaughn jej bol neverný, dvojica je stále spolu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #kariéra #Claudia Schiffer #jubileum #blond

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...