Miss Straková odletela do Číny, nesie si kroj aj pápežské medaily

Na prestížnu svetovú súťaž krásy Miss World odcestovala v piatok držiteľka aktuálneho titulu najkrajšej ženy Slovenska Lujza Straková.

21.11.2015 10:30
debata
Miss Lujza Straková si berie so sebou unikátnu... Foto: Forza/ Ľudovít Vaniher
Lujza Straková Miss Lujza Straková si berie so sebou unikátnu zbierku "pápežských medailí".

V juhočínskom meste Sanya, kde sa finále uskutoční, by sa mali stretnúť zástupkyne zo 113 krajín. Počas mesačného pobytu na Miss World si zmerajú sily v športovej disciplíne, talentovej disciplíne, predstavia svoje charitatívne zameranie, mediálnu podporu krajiny, ale aj tvorbu domácich módnych dizajnérov.

Dôležitou súčasťou tejto súťaže je aj charita, ktorú podporuje benefičný večer za účasti hostí z mnohých krajín. Lujza Straková naň povezie unikátny dar – pozlátený tombakový set limitovanej edície medailí s názvom Pápeži v dejinách, ktorých autorkou je akademická sochárka Ľudmila Cvengrošová.

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková si na súťaž... Foto: Forza / Ľudovít Vaniher
Lujza Straková Miss Slovensko 2015 Lujza Straková si na súťaž Miss World berie aj tradičný kroj.

Sedem vzácnych medailí v jednom sete zobrazuje portréty rímskych pontifikov, od pápeža Petra až po súčasného pápeža Františka. Výnimočný a vo svete ojedinelý projekt reflektuje hlboko zakorenené kresťanské tradície na Slovensku.

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková bude v rámci talentového večera vystupovať so scénickým tancom na tému Slovenského národného povstania, ktorú pre ňu pripravili v Divadle Štúdio tanca Banská Bystrica. „Je pre mňa česť predviesť pred medzinárodnou talentovou porotou tanečnú choreografiu, ktorá má spojitosť so slovenskou históriou. Trénovala som ju viac ako tri mesiace, dala do tréningov všetku silu a verím, že porotcov zaujme,“ hovorí Lujza, ktorá sa v minulosti venovala baletu a k tancu má blízko.

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková v šatách od... Foto: Forza/Ľudovít Vaniher
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková v šatách od Jany Jurčenko. Miss Slovensko 2015 Lujza Straková v šatách od Jany Jurčenko.

Finálový model, ktorý si naša reprezentantka oblečie počas záverečného večera Miss World, pochádza od módnej dizajnérky Viery Futákovej, ktorá Lujzu zásobila aj ďalšími na mieru šitými modelmi. „S Vierkou Futákovou spolupracujeme už dlhšiu dobu a cítim sa v jej modeloch veľmi prirodzene, žensky. Spolupracovali sme pri celkovom nápade, ale dala som si aj poradiť. Najmä čo sa týka farby týchto šiat,“ hovorí Lujza Straková. Na takmer mesačný pobyt jej však zapožičali šaty aj ďalší módni návrhári a v batožine slovenskej krásky nebude chýbať ani nádherný sloven­ský kroj.

Finálový večer Miss World sa uskutoční 19. decembra v Beauty Crown Grand Theatre a Lujzu prídu podporiť jej najbližší. "Som veľmi rada, že sa našim podarí prísť. Hoci bude na Slovensku vrcholiť predvianočná horúčka. Zúčastniť sa na súťaži Miss World sa však každému podarí len raz v živote. Tak si to chcú so mnou užiť,“ dodala Straková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #róba #šaty #finále #odchod #Miss World #kroj #Lujza Straková

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....