Nahá Pamela je posledná! Vyzlečené krásky však boli najväčšie ťaháky...

V piatok 11. decembra vychádza posledné vydanie slávneho pánskeho magazínu Playboy s nahou modelkou. Stala sa ňou veteránka zajačikovského časopisu - Kanaďanka Pamela Anderson.

11.12.2015 00:00
debata
Titulná strana dvojčísla magazínu Playboy... Foto: Reuters
Pamela Anderson Titulná strana dvojčísla magazínu Playboy Január/Február 2016 s modelkou a herečkou Pamelou Andersonovou.

Dnes už 48-ročná sexbomba, ktorá má dvoch dospelých synov, sa na stránkach pánskeho titulu objavila niekoľkokrát a dokonca drží rekord v počte titulných strán. Aj preto vraj nedokázala odmietnuť ponuku Hugha Hefnera, zakladateľa časopisu, ktorý ju presvedčil na odvážne pózovanie na prahu päťdesiatky.

V októbri tohto roka zástupcovia časopisu vyhlásili, že periodikum nebude naďalej obsahovať fotografie nahých žien. Dôvodom ich rozhodnutia bol predovšetkým voľne dostupný erotický materiál na internete, pre ktorý sa magazín podľa nich stával staromódnym. Naďalej však bude ponúkať fotografie žien v provokatívnych pózach a svoje miesto bude mať aj playmate mesiaca.

Jednou z najslávnejších playmate v histórii...
V decembri roku 1953 vyšlo prvé číslo magazínu...
+3Moderátorka a herečka Jenny McCarthy tiež...

Pikošky a zaujímavosti z histórie slávneho magazínu:

  1. Zakladateľom Playboya je Američan Hugh Hefner (89), ktorý vyhlásil, že „pred Playboyom vlastne ľudia vôbec nemali sexuálny život, ten sme vynašli až my“. Pôvodne sa časopis mal volať Stag party (Pánska jazda), na poslednú chvíľu ale Hefner zvolil názov Playboy.
  2. Mesačník poskytuje informácie z oblasti módy, športu, technických vymožeností, luxusného tovaru, cestovania alebo automobilizmu. Súčasťou Playboya sú tiež profily osobností a rozhovory. K najväčším ťahákom časopisu ale nepochybne patria erotické fotografie žien.
  3. Premiérové ​​vydanie Playboya v roku 1953 ešte nemalo číslo, pretože vtedy 27-ročný Hefner o úspechu svojho nápadu pochyboval. Nakoniec sa ale z časopisu predalo 54 175 exemplárov.
  4. Pilotný výtlačok preslávila vtedy ešte nie príliš známa filmová hviezdička Marilyn Monroe na titulnej strane a jej odhalené fotky vnútri. Prvý Playboy vyšiel bez známej siluety zajačika s motýlikom. Slávne logo aj prvá playmate (dievča mesiaca), ktorou sa stala herečka a modelka Margie Harrison, sa objavili až v januári 1954.
Modelka a herečka Pamela Anderson pózovala v... Foto: Reuters, HANDOUT
Pamela Anderson Modelka a herečka Pamela Anderson pózovala v magazíne Playboy toľkokrát, že je držiteľkou rekordu.

5. V 50. rokoch boli akty veľmi umiernené a modelky často polozahalené. Snímky v Playboy nikdy netrpeli vulgárnosťou a prílišnou popisnosťou – obnažené dievčenské loná sa tam začali prezentovať až začiatkom 70. rokov.

6. Playmate sa najčastejšie stávali dievčatá okolo dvadsiatich dvoch rokov, najstarším „dievčaťom mesiaca“ bola v januári 2003 americká modelka Rebecca Anne Ramos vo veku 35 rokov. Naopak, najmladšou playmate v histórii sa stala v januári 1958 ešte len šestnásťročná modelka Elizabeth Ann Roberts. Kvôli jej nahým fotkám stál Hefner pred súdom, bol ale zbavený obvinenia, lebo matka Robertsovej pred fotením podpísala vyhlásenie, v ktorom tvrdila, že jej dcéra už dovŕšila 18 rokov.

7. Dve americké modelky pózovali ako playmate celkom trikrát – Marilyn Waltz (február 1954, apríl 1954 a apríl 1955) a Janet Pilgrim (júl 1955, december 1955 a október 1956).

8. Svoju odhalenú krásu ukázali v Playboy aj slávne osobnosti: Bond-girl Ursula Andress (1965), herečka Kim Basinger (1983), speváčka Madonna (1985), speváčka Samantha Fox (1996) alebo nemecká krasokorčuliarka Katarina Witt (1998).

9. V marci 1964 sa na obálke objavila aj česká herečka Olga Schoberová, ktorú si údajne pre fotenie vybral sám Hefner. Nasledovala ju v auguste 1987 modelka Pavlína Pořízková.

10. Posledným nahým „dievčaťom mesiaca“, v poradí 749. playmate, sa stala dvadsaťpäťročná blondínka Kristy Garett, ktorá sa narodila v Gruzínsku a vyrastala v Rusku.

11. Aj v budúcom roku sa budú na stránkach Playboya vyskytovať zvodne pózujúce ženy, vždy ale oblečené. Koniec nahoty je súčasťou chystaných zmien časopisu, ktoré odsúhlasil Hefner. Nápad vyšiel z hlavy výrazne mladšieho šéfeditora Coryho Jonesa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pamela Anderson #história #Playboy

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...