Státisíce dolárov za predvádzanie sa online? Tieto krásky ich dostanú!

Možno sa o nich niektorí módni veteráni vyjadrujú hanlivo, ale jedno sa spochybniť nedá - modelky, ktoré sú zároveň celebritami zo sociálnych sietí, momentálne bodujú. A zarábajú státisíce!

18.12.2015 11:00
debata
Topmodelky Karlie Kloss (vľavo) a Gigi Hadid -... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Topmodelky Karlie Kloss (vľavo) a Gigi Hadid. Topmodelky Karlie Kloss (vľavo) a Gigi Hadid - obe bodujú na Instagrame a obe si môžu pýtať provízie za zverejnenie záberov na svojom konte.

Podľa magazínu Dazed and confused zmenili sociálne siete podobu súčasného modelingového biznisu. Niektoré dievčatá totiž dostávajú zmluvy s agentúrami pre počet nasledovníkov alebo fanúšikov – dominuje pritom vizuálne pestrý a dynamický Instagram. A za zverejnenie fotografie na svojom konte dostávajú často extra honorár.

Podľa Franka Spadaforu, ktorého magazín cituje, sa momentálne v top trojke najsledovanejších modeliek nachádzajú dámy Kendall Jenner, Cara Delevingne a Gigi Hadid. Táto trojica si môže účtovať až 300-tisíc dolárov za jediný „post“ na svojom konte, tvrdí Spadafora. Zdôvodňuje to tým, že značky si uvedomujú, že pri miliónoch followerov dostávajú exkluzívnu reklamu a ich produkt sa dostane k státisícovému publiku po celom svete.

Topmodelka Kendall Jenner je pravdepodobne... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Topmodelka Kendall Jenner na prehliadke Victoria´s Secret Fashion Show 2015. Topmodelka Kendall Jenner je pravdepodobne najsledovanejšou modelkou súčasnosti.

Nižšie umiestnené modelky, teda krásky, ktorých kontá sleduje menšie, no stále pomerne početné internetové publikum, sa finančne pohybujú v zóne od 25 do 50-tisíc dolárov. Do tejto skupiny patria podľa odborníka, ktorý kedysi úspešne hľadal nové tváre, dámy ako Miranda Kerr, Karlie Kloss či Behati Prinsloo. Spadafora tiež predpovedá, že táto situácia bude mať ešte trvanie a skutočné hviezdy modelingu už dnes podľa neho nemôžu existovať bez úspechu na Instagrame, Facebooku či Twitteri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #Cara Delevingne #Instagram #modelky #honorár #Kendall Jenner #Gigi Hadid

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....