Dražba Pirelli 2010 sa blíži! Len u nás nájdete 15 sexi fotografií...

V duchu návratu k prirodzenosti ženskej krásy sa nesie kalendár Pirelli na rok 2010. Fotograf Terry Richardson v diele zachytil jednoduchosť a zároveň najoslnivejšiu časť ženskosti.

11.12.2009 01:40
Pirelli 2010 Foto:
Maďarka Eniko Mihalik dostala tiež príležitosť pózovať v kalendári Pirelli 2010 pred objektívom Terryho Richardsona.
debata

„Skvelý fotograf zachytáva okamih. Preto fotografujem bez extra vybavenia a zbytočných asistentov,“ hovorí Terry Richardson. Práve kontroverznému mágovi súčasnej fotografie zverili zástupcovia firmy Pirelli tvorbu kalendára na rok 2010. Slávna publikácia dostala vďaka Richardsonovi nový šat. „Je to priam sureálne. Stál som na pláži v Brazílii a robil to, o čom som sníval. Kalendár Pirelli,“ uviedol Richardson v čase príprav diela, ktoré patrí k najslávnejším „artefaktom“ svojho druhu.

Podľa neho existujú len dve možnosti. „Ten kalendár vyvoláva extrémne reakcie. Ľudia si buď fotografie zamilujú, alebo budú hovoriť, preboha, čo tam robia tie dievčatá,“ myslí si autor.

Modelka Daisy Lowe si pri fotení Pirelli 2010... Foto: Terry Richardson pre Pirelli
Pirelli 2010 Modelka Daisy Lowe si pri fotení Pirelli 2010 užila aj takýto vodný kúpeľ.

Zbierka tridsiatich fotografií, na ktorých pózovali najznámejšie súčasne modelky sveta, sa určite zaradí k výnimočným. Umelec zobrazil návrat k hravému, čistému Erosovi. Jedenásť dievčat na slnečných plážach Brazílie pózovalo Richardsonovi v úplnej prirodzenosti. Neexistovala žiadna zaťaženosť módnym trendom.

„Zbožňujem fotenia ako toto. Úlohou nie je reprezentovať iba odev, tu prezentuje modelka samu seba. Je to pre ňu výzva,“ myslí si Britka Rosie Huntington-Whiteley – jedna z krások, ktorá sa objavuje v kalendári. „Vložila som sa Terrymu do rúk so stopercentnou dôverou. Robili sme bláznivé veci, ale vedela som, že majú zmysel,“ pridáva sa Abbey Lee Kershaw. Medzi tie najslávnejšie tváre, ktoré sa objavujú v novom kalendári, patrila aj Austrálčanka Miranda Kerr alebo Britka Lily Cole. „Bola to tvrdá práca, ale aj obrovská česť. Som rada, že som mohla na projekte pracovať,“ skonštatovala Kerr.

Okrem brazílskych slnečných pláži vzal fotograf... Foto: Terry Richardson pre Pirelli
Pirelli 2010 Okrem brazílskych slnečných pláži vzal fotograf Terry Richardson modelky aj do "bahenného" raja.

A výsledok? Tridsať fotografií, na ktorých pózujú krásne dievčatá, hlási návrat k prirodzenosti, atmosfére 60. rokov a prvkom pop-artu. „Je to kalendár úplne nový svojím návratom k minulosti, celkom originálny vo svojej zjednotenej tradícii a úchvatný svojím znovuobjavením prirodzenej ženskosti,“ charakterizoval nové fotografické dielo Francesco Negri Arnoldi, bývalý profesor dejín umenia na Univerzite Salento v Lecce a na Univerzite Tor Vergata v Ríme.

Súčasťou každoročnej pompéznej premiéry a propagácie kalendára Pirelli je však aj jeho pridaná hodnota – ženská krása, prostredníctvom ktorej sa pomáha pri potrebných projektoch z rozličných oblastí života. Výnimkou nie je ani Slovensko, na ktorom už šesť rokov draží unikátny výtlačok kalendára Pravda.sk spolu s denníkom Pravda.

Dražba kalendára Pirelli 2010 na Pravda.sk

Firma Pirelli pravidelne vyčlení časť nákladu, ktorá je použitá na charitatívne účely. Dražby kalendára už pomohli získať prostriedky na boj s chorobami či pre opustené deti. Na Slovensku sa už šiesty rok do skupiny „pomocníkov“ spoločne s Pirelli pridá aj internetová stránka Pravda.sk spoločne s denníkom Pravda.
Minulý rok sa dražbou podarilo získať 140 000 slovenských korún, ktoré putovali na konto Spoločnosti priateľov detí a detských domovov Úsmev ako dar. Pre rovnakú organizáciu a jej nové projekty bude určený výťažok zo šiesteho ročníka slovenskej dražby Pirelli 2010.
Presne 15. decembra 2009 o 9.00 od­štartujeme dražbu exkluzívneho výtlačku s poradovým číslom 9598. Šťastný majiteľ sa bude môcť pýšiť výnimočným dielom, ktoré pozná celý svet, ale rovnako ho môže hriať dobrý pocit pri srdci, že opäť pomôže organizácii Úsmev ako dar.

Austrálska topmodelka Miranda Kerr pózovala...
Odhalené dievčatá - modelky Daisy Lowe (vľavo)...
+19Fotograf Terry Richardson, ktorý vytvoril...
debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...