Kráska s prívlastkom super oslávi 50! Takto sa menila rokmi

Ak malo 20. storočie nejaké idoly krásy okrem slávnych hollywoodskych herečiek, boli to modelky. Svetoznáme, krásne, s charizmou. Cindy Crawford k nim nepochybne patrila. A jej sláva už bude večná.

13.02.2016 00:00
Cindy Crawford Foto: ,
Topmodelka Cindy Crawford na zábere z promovanie svojej knihy Becoming.
debata

Počas modelingovej kariéry sa objavila na titulkách najznámejších módnych magazínov, nechýbal Vogue, Elle či Cosmopolitan, na móle predvádzala Chanel aj Dior a v reklame jej tvár predávala značky ako Versace, Guess či Escada. Kariéra príťažlivej rodáčky z amerického mestečka DeKalb odštartovala už v roku 1983, keď sa zúčastnila na finále modelingovej súťaže. Až o tri roky neskôr však podpísala zmluvu s newyorskou pobočkou agentúry Elite a presťahovala sa do Veľkého jablka, kde mohla jej hviezda naplno zažiariť.

Manželia Richard Gere a Cindy Crawford na...
Rok 1997: Topmodelka Cindy Crawford
+9Rok 1998: Topmodelka Cindy Crawford na...

V jednom z neskorších rozhovorov priznala, že rozhodne nemala povesť najkrajšieho dievčaťa na škole a že ani „moji najbližší v rodine si nikdy nemysleli, že by som sa mohla stať modelkou“. Jej krása s typickým znakom znamienka krásy nad perou však svet nenechala chladným. Skôr naopak. Po tom, ako začala pracovať s najznámejšími módnymi fotografmi a značkami, z Crawfordovej sa stal nový idol krásy. Dizajnér Michael Kors na jej adresu povedal, že dokázala zmeniť tradičné vnímanie americkej krásky. „Vizuál vyzývavej modrookej blondínky posunula smerom k rafinovanejšej brunetke, ktorá má okrem krásy aj šarm, intelekt a profesionalitu,“ chválil topmodelku Kors.

A v neposlednom rade aj triezvy rozum. Slávny výrok v znení „dokonca ani ja sa nebudím ráno ako Cindy Crawford“ naznačil, že fyzický vzhľad a pôvab táto dáma nepreceňuje a uvedomuje si, koľko dokáže kvalitný fotograf či celý tím ľudí v módnej brandži. A dobré určite tiež bolo, že v čase najväčšej slávy nemala Cindy monopol na trhu s krásou. V tom čase už bodovali aj dámy ako Linda Evangelista, Naomi Campbell či Claudia Schiffer – vznikala generácia supermodeliek.

Rok 1997: Topmodelka Cindy Crawford Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1997: Topmodelka Cindy Crawford Rok 1997: Topmodelka Cindy Crawford

Boli žiadané a krásne a milované, ich nasadenie bolo naozaj výnimočné. Popri fotení sa objavovali aj na premiérach, zdobili spoločenské akcie a nechýbali na slávnostných ceremoniáloch. Crawford však pracovné nasadenie označila za jednu z najdôležitejších životných skúseností. „To sebavedomie a uspokojenie, ktoré vám dá dobre vykonaná práca, z vás dokáže spraviť dobrého človeka. A tiež ma spravili lepšou matkou,“ vyznala sa už po tom, čo porodila dve ratolesti – syna Presleyho a dcéru Kaiu.

Ich otcom a Crawfordovej manželom sa stal podnikateľ Rande Gerber. Pre krásku, ktorej ležali pri nohách mnohí muži, je to vraj ten pravý a dodnes na mnohých fotografiách vyzerajú ako čerstvo zaľúbení mladomanželia. Manželská láska tejto dáme, ktorá 20. februára oslavuje okrúhle 50. narodeniny, však vyšla až na druhý pokus. V rokoch 1991 až 1995 bola vydatá za herca Richarda Gera, zväzok sa skončil rozvodom.

3 x Cindy Crawford

  • v roku 1995 ju magazín Forbes vyhlásil za najlepšie platenú modelku planéty
  • pre smrť brata, ktorého zabila leukémia, sa roky venuje charite na podporu obetí tejto choroby
  • presadila sa aj sériou videoporadní o cvičení a tvarovaní postavy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #móda #jubileum #Cindy Crawford #päťdesiatka

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...