Vojvodkyňa Cate prvýkrát na titulke Vogue: Tak sviežo ešte nevyzerala!

Manželka britského následníka trónu princa Williama sa prvýkrát objaví na obálke britského módneho časopisu Vogue v jeho jubilejnom júnovom čísle.

02.05.2016 00:00
debata (5)
Vojvodkyňa Catherine na titulnej strane... Foto: Reprofoto: Josh Olins pre Vogue UK via Kensigntonský palác
Vojvodkyňa Catherine Vojvodkyňa Catherine na titulnej strane magazínu Vogue UK, ktorá je oslavou 100. výročia magazínu.

To ide do predaja vo štvrtok a bude venované 100. výročiu vzniku magazínu. Redakcia to v sobotu oznámila na svojom webe. Vojvodkyňa Kate tak nasleduje príklad Williamovej zosnulej matky, princeznej Diany, ktorá ako módna ikona niekoľkokrát obsadila obálku Vogue.

„Som veľmi rada, že sme mohli pokračovať v našej tradícii vynikajúcich kráľovských portrétov,“ vyhlásila šéfka britského vydania Vogue Alexandra Shulman.

Popri titulnom portréte, na ktorom sa Kate vo vidieckom prostredí usmieva v bielej blúzke, hnedom saku a so zeleným klobúkom, sa ďalšie fotografie objavia vo vnútri časopisu: na jednej z nich sa vojvodkyňa v čiernočervenom pruhovanom tope s dlhým rukávom opiera o drevený plot.

Princ William a Kate pózujú pred slávnou...
Vojvodkyňa z Cambridge Catherine a jej manžel -...
+9Catherine, vojvodkyňa z Cambridge počas...

Dve zo snímok, ktoré v januári v grófstve Norfolk zhotovil prominentný britský fotograf Josh Olins, bude v najbližších dňoch možné vidieť aj v londýnskej Národnej portrétnej galérii (NPG) v rámci putovnej výstavy venovanej výročiu Vogue.

Členovia britskej kráľovskej rodiny majú s fotografovaním pre Vogue skúsenosti: vedľa snímok Diany časopis uverejnil aj rad fotografií kráľovnej Alžbety či jej blízkych. Pre Kate bolo pózovanie pre Olinsa podľa redakcie prvým veľkým módnym fotografovaním.

Podľa denníka The Telegraph vojvodkyňa súhlasila s tým, že jej bude asistovať profesionálna vizážistka. Štáb Vogue najal známu Sally Brankovú, ktorá vraj Kate presvedčila, aby sa tentokrát zaobišla bez svojej zvyčajnej čiernej očnej linky a výraznej lícenky. Vďaka tomu 34-ročná vojvodkyňa získala sviežejší, mladistvejší vzhľad, usúdil The Telegraph.

„Josh (Olins) zachytil vojvodkyňu presne takú, aká je – plnú života, s veľkým zmyslom pre humor, inteligentnú a veľmi krásnu,“ vyhlásil riaditeľ NPG Nichola Cullinan.

Od svojej svadby s Williamom, ktorej piate výročie pár oslávil tento piatok, je vojvodkyňa považovaná vo svete módy za nasledovaniahodný vzor. Šaty, v ktorých sa objaví na verejnosti, sa pravidelne stávajú predajným hitom; Kate sa aj opakovane ocitla na zozname najlepšie oblečených ľudí sveta zostavovanom magazínom Vanity Fair. Ten dokonca vojvodkyňu predvlani uviedol do virtuálnej módnej siene slávy.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Vogue #titulka #portrét #jún #vojvodkyňa Cate

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...