Ťažkotonážna krás(k)a! V Paraguaji vyhlásili Miss s nadváhou

Krása môže mať aj kilá navyše. Veľa kíl. Myslia si to aspoň organizátori súťaže Miss Gordita, ktorá sa konala vo štvrtok v Paraguaji.

06.05.2016 16:41
Romina Verna Foto: ,
Romina Verna - víťazka súťaže Miss Gordita - titulu najkrajšej dámy medzi ženami s nadváhou, ktoré súťažili v paraguajskom Asuncione.
debata

Ide o podujatie, v rámci ktorého vybrané finalistky bojujú o titul najkrajšej ako v klasickej súťaži krásy. Akurát, že minimálna váha je v ich prípade okolo stovky kilogramov.

Miss Gordita je súťažou krásy, ktorá má byť súčasťou boja proti diskriminácii voči ľuďom s nadváhou či obéznym ľuďom. Tento rok sa do nej zapojili stovky dievčat z celej krajiny, ale do finále postúpilo len štrnásť z nich.

Romina Verna sa stala víťazkou súťaže Miss...
Jessica Arce počas promenády v plavkách na...
+3Paraguajčanka Raquel Gimenez bola víťazkou...

Víťazkou sa napokon stala 23-ročná študentka administratívy Romina Verna, ktorej odovzdala korunku minuloročná víťazka Raquel Gimenéz.

V Paraguaji má podľa štatistiky z roku 2015 až 57 percent obyvateľstva nadváhu alebo trpí ťažkou obezitou. Otázka znie, či súťaž krásy, ktorá má bojovať s diskrimináciou, nie je trochu dvojsečná zbraň. Možno by bolo rozumnejšie upozorňovať na to, aké zdravotné riziká obezita prináša a ako tieto riziká a následky zaťažujú vo finále zdravotný systém a ekonomiku krajiny.

Jessica Arce počas promenády v plavkách na... Foto: SITA/AP, Jorge Saenz
Jessica Arce Jessica Arce počas promenády v plavkách na súťaži Miss Gordita v Paraguaji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obezita #nadváha #súťaž krásy #Miss Gordita

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....