Hviezdy vyrazili na prehliadku 'lásky', Gigi a Bella kraľovali mólu

Koncept módnych prezentácií v duchu "pozri si a nakupuj hneď" nie je síce ojedinelý, ale značky s ním zatiaľ pracujú opatrne. V stredu v Paríži však urobila ďalší veľký krok v tomto smere švédska značka H&M.

02.03.2017 11:17
debata
Topmodelka Bella Hadid predvádzala kolekciu... Foto: H&M
Bella Hadid Topmodelka Bella Hadid predvádzala kolekciu H&M Studio Jar-Leto 2017.

Jej limitovaná kolekcia H&M Studio, ktorú uvádza dvakrát ročne, bola doposiaľ vždy prezentovaná v predstihu a do predaja šla až o niekoľko mesiacov. Hoci firma patrí medzi masové značky, aj ona sa etablovala na parížskom týždni módy a niekoľko rokov tam už uvádzala svoje kolekcie. V stredu sa však hostia veľkolepej prehliadky nepozerali na šaty, ktoré bude možné kúpiť až na jeseň – nakupovať sa dalo od druhého dňa.

Topmodelka Gigi Hadid predvádzala kolekciu H&M...
Zákulisie bolo plné dobrej nálady. Záber na...
+39Modelka v šatách z kolekcie H&M Studio Jar-Leto...

Prezentáciu línie jar-leto 2017 umiestnili tvorcovia konceptu a zástupcovia brandu do priestorov známeho parížskeho tenisového klubu a vytvorili veľmi prírodný, organický koncept spojenia s prírodou, ľudskou prirodzenosťou, pohybom, ale tiež emóciami ako láska, radosť či šťastie.

Na veľké plátna zavesené po obvode priestoru sa premietali sloganmi a motivačnými slovami prekladané živé videá zo zákulisia, ktoré naznačili, že šou bude plná hviezd. Prehliadku totiž odštartovali superslávne sestry Bella a Gigi Hadidové. S očarujúcimi úsmevmi a dokonalou chôdzou. Celkovo bol však modelkovský výber špeciálny – do kolekcie, ktorej prezentácie začínali základnými farbami čiernou a bielou, vkĺzli aj dámy ako Malgosia Bela, Amber Valetta či Winnie Harlow s unikátnou poruchou sfarbenia kože – vitiligom.

Modelka Alber Valetta  v šatách z kolekcie... Foto: H&M
Modelka v šatách z kolekcie H&M Studio Jar-Leto 2017 v Paríži. Modelka Alber Valetta v šatách z kolekcie H&M Studio Jar-Leto 2017 v Paríži.

Ani zástup pozvaných celebrít nebol menší, keďže do prvého radu zasadli dámy ako Alexa Chung, Olga Kurylenko, ale dokonca aj Nicki Minaj – svetoznáma raperka, ktorá pôsobila veľmi milo a vôbec nie tak vulgárne ako zvyčajne. Mladšej generácii zase brali dych mužské „hviezdičky“ Lucky Blue Smith či Gabriel Kane Day Lewis.

Šup však k samotnej kolekcii – už spomenuté odkazy lásky, radosti či náklonnosti mali vniesť do konceptu línie posolstvo lepšieho sveta a aj lepších vzťahov v ňom. Slovko Love (láska po anglicky) sa objavilo ako motív na lemoch sukní, či ako potlač šiat. „Zdá sa, že dnes viac než kedykoľvek predtým potrebujeme v našich životoch pozitívne pocity a myšlienky,“ uviedla Pernilla Wohlfahrt z H&M.

zväčšiť Raperka Nicki Minaj (v strede) s moderátorkou... Foto: H&M
Raperka Nicki Minaj (v strede) s moderátorkou Alexou Chung. Raperka Nicki Minaj (v strede) s moderátorkou Alexou Chung.

Už spomenutá základná čiernobiela farebnosť sa na móle menila na vojenskú zelenú, ale tiež neónovú ružovú či tóny smotanovej a sivej. V kolekcii, ktorej inšpiráciou bol svet baletného zákulisia, ale tiež niesla v sebe akési prvky španielskeho temperamentu, sa objavili materiály ako hodváb, úplety či priehľadný nylon a nechýbali ani športové materiály, ktoré dotvorili podobu kúskov v športovom duchu ako mikiny na skrátený zips či predĺžené košeľové bundy. Páni zase mohli vidieť zaujímavé verzie obleku – uvoľneného a s prvkami hravého detailu vyšitého štvorlístka či nohavice s detailom rozstrihnutia na spodnom okraji – širšie a uvoľnenejšie, akoby stvorené na letné prechádzky v exotickom stredisku či na riviére.

zväčšiť Spevák The Weeknd bol utajenou hviezdou večera... Foto: H&M
The Weeknd Spevák The Weeknd bol utajenou hviezdou večera a vystúpil po prehliadke.

Po prezentácii, ktorá nepochybne nadchla priaznivcov módy aj pozvaných módnych redaktorov z celého sveta, prišlo na záver ešte jedno veľké prekvapenie. O to sa postaral spevák The Weeknd, ktorý naservíroval minikoncert s päticou svojich najväčších hitov. Nechýbal Starboy ani singel Can't feel my face a okrem modeliek sa pod pódiom okamžite zhrnuli aj celebrity a hostia, ktorých v tento večer spojila práve švédska značka.

O tom, či jej snaha o priblíženie sa k zákazníkovi práve konceptom módy (takmer) okamžite dostupnej po prehliadke znovu potvrdí nové smerovanie módneho priemyslu, sa ukáže však až časom. Zatiaľ sa podobným spôsobom pokúsili prezentovať značky ako Versus, Burberry či Ralph Lauren, ale všetky sa následne vrátili aj ku tvorbe kolekcií na ďalšiu sezónu.

Cestu redaktora do Paríža hradila spoločnosť H&M.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicki Minaj #prehliadka #balet #móda #H&M #koncept #šport #Paríž #kolekcia #H&M Studio #Gigi Hadid #Bella Hadid #see and buy #see now buy now

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...