Miss Universe 2010 je z Mexika, Slovenka nebodovala, Češka áno

Titul Miss Universe 2010 získala v noci z pondelka na utorok v Las Vegas 22-ročná Mexičanka.

24.08.2010 06:14 , aktualizované: 07:16
Miss Mexiko Jimena Navarrete Foto:
Novou Miss Universe sa stala dvadsaťdvaročná Mexičanka Jimena Navarrete.
debata

Jimena Navarrete z Guadalajara, ktorá sa modelingu venuje od pätnástich rokov, sa predviedla v krásnych červených šatách a tiež fialových bikinách. Hoci minulý týždeň sa na Slovensku niesol v znamení upozorňovania na zlú jazykovú výbavu slovenskej finalistky, ani Mexičanka nepatrila k dievčatám s plynulou angličťinou. Na otázky odpovedala prostredníctvom tlmočníka. Zaujal však obsah jej odpovedí.  

Miss Universe 2010 Jimena Navarrete. Foto: SITA
Miss Universe 2010 Jimena Navarrete Miss Universe 2010 Jimena Navarrete.

Jeden z porotcov, krasokorčuliar Evan Lysacek, sa jej spýtal, čo si myslí o nekontrolovanom využívaní internetu v súčasnosti. „V dneš­ných časoch je už internet nenahraditeľným nástrojom. Mali by sme však viac dbať o to, ako ho využívajú deti. Rodičia by v nich mali budovať zmysel pre rodinné hodnoty,“ zhrnula usmievavá Mexičanka podľa servera Chrom.com.

Na druhom mieste skončila Miss Jamajka Yendi Phillipps a na treťom Miss Austrália Jesinta Campbell. Navarrete je druhou Mexičankou, ktorá získala titul Miss Universe. Jej krajanka Lupita Jones zvíťazila v tejto súťaži v roku 1991. Novozvolená misska vystrieda na tróne vlaňajšiu víťazku Stefaniu Fernándezovú z Venezuely. Austrálčanka Campbellová sa netešila len z bronzovej priečky, ale aj titulu Miss Sympatia. Cenu Miss Photogenic a zároveň víťazstvo pre najlepší národný kostým získala kráska z Filipín Fonthip Watcharatrakul.

Takto vyzerá najkrajšia žena sveta v bikinách.... Foto: SITA
Miss Mexiko Jimena Navarrete Takto vyzerá najkrajšia žena sveta v bikinách. Miss Mexiko a už aj Miss Universe 2010 Jimena Navarrete.

Víťazstvo znamená pre Navarretovú ročné kraľovanie, ktoré ide ruka v ruke so zúčastňovaním sa na mnohých prestížnych spoločenských podujatiach a tiež charitatívnou činnosťou. Zároveň však získala luxusný apartmán na Manhattane, bližšie nešpecifikovaný ročný plat a k tomu tiež ročné štipendium na akadémie herectva. Šaty, topánky a šperky sú už tradičnou súčasťou odmeny pre víťazku svetovej súťaže krásy, ktorej majiteľom licencie je známy miliardár Donald Trump.

Miss Universe 2010 Jimena Navarrete (vpravo) a... Foto: SITA
Miss Universe 2010 Jimena Navarrete (vpravo) a Miss Universe 1991 Lupiter Jones Miss Universe 2010 Jimena Navarrete (vpravo) a Miss Universe 1991 Lupiter Jones - obe krásky sú z Mexika. Prvá Miss Universe z Mexika prišla podporiť svoju mladú nástupkyňu.

Slovenka Anna Amenová nezaznamenala výraznejší úspech v rámci svojej účasti na svetovom finále, do prvej pätnástky krások spomedzi 83 súťažiacich nedostala. Česká víťazka Jitka Válková bola úspešnejšia. Postúpila až do semifinálovej pätnástky najkrajších žien sveta, kde tento rok porota posunula napríklad aj Miss Francúzsko Maliku Menard, Miss Kolumbia Nataliu Navarro či Miss Albánsko Angelu Martini. Do desaťčlennej fi­nálovej zostavy však už Češka neprenikla.

Češka Jitka Válková postúpila medzi pätnásť... Foto: ČTK
Jitka Válková Češka Jitka Válková postúpila medzi pätnásť najkrajších žien sveta.

Okrem trojice dievčat zo stupienkov víťazov sa v tejto desiatke o korunku usilovali aj krásky z Írska, Filipín, Juhoafrickej republiky, Filipín, Albánska, Portorika, Guatemaly a Ukrajiny. Prekvapením tohto ročníka bolo, že ani do semifinálovej pätnástky sa neposunula víťazka z USA Rima Fakih – kráľovné krásy z Ameriky patria k dievčatám s najväčším úspechom v rámci viac ako päťdesiatročnej súťaže Miss Universe.

Miss Mexiko Jimena Navarrete sa teší z korunky...
Miss Mexiko Jimena Navarrete zvíťazila v súťaži...
+22Takto vyzerá najkrajšia žena sveta v bikinách....
debata chyba

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....