Krása predáva, sláva záujem zvýši. Tieto hviezdy bodujú v reklame!

Keď herečka Marilyn Monroe povedala novinárom, že do postele chodí spávať oblečená len do pár kvapiek vône Chanel No.5, ani netušila, koľko pozornosti značke prinesie. Odborníci na marketing si však vedia zrátať dve a dve. Slávne mená predávajú a hviezdy žiaria v reklame.

24.04.2017 00:00
debata

Angelina Jolie

Herečka Angelina Jolie v reklamnej kampani na... Foto: archív značky Guerlain
Herečka Angelina Jolie v reklamnej kampani na nový parfum Guerlain. Herečka Angelina Jolie v reklamnej kampani na nový parfum Guerlain.
Po spojení s hollywoodskou hviezdou prvej veľkosti túži nepochybne nejedna kozmetická firma. Pred pár rokmi sa to podarilo japonskej značke Shiseido, ktorá si matku šiestich detí a držiteľku Oscara zarezervovala na ročný kontrakt. Herečka sa odvtedy objavila v niekoľkých odevných reklamách, ale kozmetike sa vyhýbala. Až tento rok sa opäť upísala svetu krásy. Konkrétne značke Guerlain a jej novej vôni Mon Guerlain. Dôvodom však tentoraz nebol honorár – ten hviezda použije na dobročinné účely. „Mama Angeliny, herečka Marcheline Bertrand túto francúzsku značku zbožňovala. To bol dôvod, prečo na ponuku kývla aj jej slávna dcéra. Je to pre ňu istá spomienka,“ uviedol zdroj z okolia herečky.

Natalie Portman

Herečka Natalie Portman v reklame na parfum... Foto: archív značky Dior
Herečka Natalie Portman v reklame na parfum Miss Dior. Herečka Natalie Portman v reklame na parfum Miss Dior.

Od skorej mladosti patrila pôvodom izraelská herečka medzi dokonalé tváre. Na filmovom plátne aj na červenom koberci. Využiť to v reklame bolo skrátka len logickým vyústením jej prezentácie a pôvabu. Portman, ktorá má doma Oscara za výkon vo filme Čierna labuť, je exkluzívnou tvárou značky Dior. Popri parfume Miss Dior je to aj dekoratívna línia a produkty ako mejkap či rúž, ku ktorým táto drobná útla kráska priťahuje pozornosť prostredníctvom vlastnej krásy. Vzhľadom na to, že jej kontrakt trvá už niekoľko rokov, sa zdá, že svoju funkciu plní na jednotku s hviezdičkou.

Jennifer Lawrence

zväčšiť Herečka Jennifer Lawrence v reklame na rúže Dior. Foto: archív značky Dior
Herečka Jennifer Lawrence v reklame na rúže Dior. Herečka Jennifer Lawrence v reklame na rúže Dior.

Francúzsky módny dom Christian Dior sa nikdy neobmedzoval len na jednu slávnu tvár. Skôr naopak – jeho produkty propagujú tie najslávnejšie dámy súčasnosti. Popri už spomenutej Portmanovej sú to napríklad aj herečka Marion Cotillard či speváčka Rihanna. Už niekoľko rokov je značka v spojení aj s herečkou Jennifer Lawrenceovou. Najmladšia držiteľka Oscara za výkon v hlavnej úlohe najnovšie spojila svoju ukážkovú tvár s líniou rúžov, ale propagovala už aj kabelky či okuliare.

Keira Knightley

zväčšiť Herečka Keira Knightley je dlhoročnou múzou... Foto: archív značky Chanel
Keira Knightley Herečka Keira Knightley je dlhoročnou múzou módneho domu Chanel. A účinkuje aj v jeho reklamách.

Získať si pozornosť dizajnéra Karla Lagerfelda zo značky Chanel sa môže vyplatiť. Herečka Keira Knightley vie o tom určite svoje. Už niekoľko rokov je múzou slávneho parížskeho domu a stihla robiť reklamu na parfum, ale aj líniu šperkov či rúž. Tridsaťjedenročná Britka si dokonca v jednom zo spotov zahrala moderné zosobnenie slávnej Coco Chanelovej. Hoci posledný rok si dala prestávku od kariéry, a tým aj medializovania, Lagerfeld ju stále považuje za svoju chránenkyňu a miláčika. „Nejde mu o jej slávu, ale vyžarovanie. To je nezameniteľné,“ uviedol pred časom zdroj z módnej brandže.

Julia Roberts

Herečka Julia Roberts je tvárou parfumu La Vie... Foto: archív značky Lancôme
Herečka Julia Roberts je tvárou parfumu La Vie est Bele. Herečka Julia Roberts je tvárou parfumu La Vie est Bele.

Zrelá žena, matka a manželka, zároveň však uchvacujúca hollywoodska kráska – herečka Julia Roberts dokáže skĺbiť v sebe viacero atribútov dokonalej reklamnej tváre. A niet preto pochýb, že aj ona je v hľadáčiku známych kozmetických firiem, ktoré ju túžia ukoristiť pre svoje nové produkty. Držiteľka Oscara je však s „rozdávaním“ svojho mena aj vizibility opatrná. Radšej sa vraj upne k veciam, ktorým dôveruje. Samozrejme, za tučný honorár, ktorý pokrýva aj žiadosť exkluzivity. Už niekoľko rokov je trojnásobná matka tvárou parfumu od značky Lancôme. Podľa informácií zo sveta kozmetickej brandže angažovanie Robertsovej urobilo z tejto vône jeden z najpredávanejších parfumov v histórii firmy.

Herečka Julia Roberts pri nakrúcaní reklamy pre...
Herečka Jennifer Lawrence v reklame na rúže Dior.
+10Herečka Angelina Jolie v reklamnej kampani na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hviezda #Angelina Jolie #reklama #Jennifer Lawrence #vôňa #Natalie Portman #kozmetika #Julia Roberts #Chanel #ženský magazín MiA

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....