Elite Model Look 2017: Tieto tváre bodovali, vyrazia na svetové finále

Záver leta sa už tradične nesie v znamení krásy a novej modelingovej krvi. Ako inak na česko-slovenskom finále najznámejšej modelingovej súťaže v tunajších končinách - Schwarzkopf Elite Model Look. Svojich víťazov pre rok 2017 spoznala v stredu večer.

31.08.2017 08:55 , aktualizované: 19:03
Nataša Košťová a Matúš Gašparík. Foto:
Víťazi slovenskej zostavy súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2017 Nataša Košťová a Matúš Gašparík.
debata (4)

Organizátori zostali verní tradícii a veľkolepý ceremoniál, ktorý plnia predovšetkým prehliadky luxusných kúskov známych značiek na mladučkých modelkách a modeloch, umiestnili do Španielskej sály Pražského hradu. Práve tam niekoľko minút po desiatej večer zazneli aj mená víťazov, ktorí sa zároveň stávajú finalistami svetového finále v Miláne.

Zľava: Víťaz za Česko Václav Chvojka, modelka...
Víťazi slovenskej zostavy súťaže Schwarzkopf...
+40Topmodelka Michaela Kocianová a jej priateľ...

Zo slovenskej zostavy sa porota rozhodla výhru zveriť do rúk Nataši Košťovej a Matúšovi Gašparíkovi. „Naozaj som výhru nečakala. Ale rodina ma veľmi podporovala,“ vypadlo len pár vetami z príťažlivej mladej študentky. Pred kamerami a médiami sa bude musieť ešte oťukať. Zavážilo však možno aj to, že údajne o kariére modelky vôbec neuvažovala. Úlohu zohrala náhoda a šťastie. Ambasádorka súťaže, slovenská topmodelka Michaela Kocianová pre Pravda.sk prezradila, že Nataša pôvodne ani nechcela ísť na súťaž. „Som veľmi rada, že tu nakoniec je. Ona sama sa trošku bránila, objavili sme ju na jednom z kastingov. Veľmi ju prehovárala mamina aj oco. Od rodiny mala skutočnú podporu. Teší ma, že si to rozmyslela, pretože v modelingu môže naozaj spôsobiť vietor,“ uviedla Kocianová.

zväčšiť Zľava: Víťaz za Česko Václav Chvojka, modelka... Foto: Profimedia
Zľava: Víťaz za Česko Václav Chvojka, modelka Zuzana Stráska, víťazka za Česko Leontína Šiřinová, topmodelka Linda Vojtová, slovenská víťazka Natša Košťová, topmodelka Michaela Kocianová a slovenský víťaz Matúš Gašparík. Zľava: Víťaz za Česko Václav Chvojka, modelka Zuzana Stráska, víťazka za Česko Leontýna Šiřinová, topmodelka Linda Vojtová, slovenská víťazka Natša Košťová, topmodelka Michaela Kocianová a slovenský víťaz Matúš Gašparík.

Košťovej kolega Matúš Gašparík pôsobil od prvého momentu ostrieľanejšie, čo môže byť výhoda už v najbližšej módnej sezóne pánskych kolekcií. Všetci finalisti trávili posledné dni, ba niektorí aj týždne v Prahe. Nácvikmi, tréningmi a poradami s odborníkmi. V porovnaní so ženskými finalistkami si vraj chlapská zostava mohla viac užívať prázdninovú atmosféru.

„Nemusíme chodiť v podpätkoch, takže nejako veľmi sa naša chôdza nerieši. Akurát som cvičil, aby som trošku vyrysoval postavu a zlepšil držanie tela na móle,“ prezradil Gašparík, ktorého českým „proťajškom“ – víťazom za Česko sa stal Václav Chvojka. Netypickou krásou nepochybne zase zaujala študentka Leontýna Šiřinová, ktorú si odborná porota vybrala za víťazku pre Českú republiku.

„Ja som trafila troch zo štyroch víťazov. Už sa pomaly blížim k tomu, že moje oko dokáže dokonale odhadnúť potenciál na úspešnú modelku či modela,“ s úsmevom komentovala výsledky Michaela Kocianová. Na otázku, aký teda vlastne je recept či vizuálny guláš, ktorý musia adepti spĺňať, však odvetila promptne. „Je to najmä o pocite. Pôvab a výzor je jedna vec, ale prezentácia, charizma sú dôležitejšie. Ten pocit preváži a vám dôjde, že toto je správny človek,“ doplnila ešte topmodelka, ktorá pochádza z Trenčína.

Rozdiely medzi tým, keď v súťaži Schwarzkopf Elite Model Look súťažila ona a medzi dnešnými adeptmi, vníma. „Určite áno. My sme boli trošku vyhúkané. Dnešné dievčatá sú ostrieľanejšie. Vidieť u nich hlad po informáciách. Vidieť vplyv sociálnych sietí. Mnohé veľmi dobre vedia, že sa musia dokázať predať. Dokážu si vyhľadať informácie. Vidia, ako vyzerajú prehliadky, dokážu si porovnať prácu v jednotlivých metropolách, alebo sledovať, aké modelky bodujú a čo pre to robia,“ vymenovala Kocianová.

Aj riaditeľ súťaže a dlhoročný šéf agentúry Elite Model Managment Saša Jány už dávnejšie uviedol, že nové tváre modelingového sveta vstupujú do neho práve s touto výhodou. Stále však ide o začiatočníkov, ktorých sformujú až prvé fotenia či prehliadky. Na nich reálne pochopia, čo prináša modelingová práca.

V stredu večer to bolo pre štrnástku finalistov veľa driny, ale aj starostlivosti, nablýskanej atmosféry či blýskajúcich sa objektívov. Od nového dňa sa však pre všetkých začína ďalšia tvrdá práca. Kvarteto víťazov má postupku na svetové finále istú. Neznamená to však, že by nemohol uspieť aj niekto, kto sa na stupienkoch neumiestnil. Koniekoncov, ani Michaela Kocianová súťaž kedysi nevyhrala.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #modelky #Michaela Kocianová #víťazi #Schwarzkopf Elite Model Look #Nataša Košťová #Matúš Gašparík

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...