Jeden status na Twitteri obral Miss Turecko o korunku

Osemnásťročná víťazka tureckej súťaže o kráľovnú krásy prišla v piatok o svoj čerstvý titul kvôli vyhláseniu na adresu ľudí zabitých počas minuloročného zmareného pokusu o prevrat.

23.09.2017 16:31
debata (4)

Podľa organizátorov súťaže použila neprijateľná slová o ľuďoch, ktorých prezident Erdogan označuje za mučeníkov. Turecké úrady kvôli údajnému napojeniu na pučistov zadržali už desaťtisíce ľudí.

Itir Esen (18) získala titul Miss Turecko vo... Foto: SITA/AP
Itir Esen Itir Esen (18) získala titul Miss Turecko vo švrtok, v piatok oň prišla.

„Dostala som menštruáciu ráno 15. júla na deň mučeníkov. Pripomínam si ten deň krvácaním, ktoré predstavuje preliatu krv mučeníkov,“ napísala podľa agentúry AP v čase prvého výročia neúspešného puču na twitteri študentka, ktorá sa vo štvrtok stala víťazkou miss.

Mučeníkmi nazýva prezident Erdogan viac ako dvesto ľudí, ktorí zomreli v snahe zabrániť prevratu. Na tohtoročnom prvom výročí zorganizovali úrady na ich počesť pamätné podujatie.

Krátko potom, čo Itir Esen dostala víťaznú korunku a otvorila sa pred ňou možnosť účasti na zahraničných súťažiach, dozvedeli sa organizátori z neznámeho zdroja o spomínanom tweete. Mladá žena síce poprela, že by slová napísala práve ona, avšak titul miss jej to nezachránilo a organizátori ho pridelili druhému dievčaťu v poradí.

Nejde o prvý prípad, keď má turecká miss problémy kvôli nesúhlasu s oficiálnou tureckou politikou. Vlani vymeral súd 14-mesačný podmienečný trest víťazke súťaže krásy z roku 2006 Merve Buyuksaracovej za satirickú báseň o Erdoganovi, ktorú zverejnila na sociálnych sieťach.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Turecko #Itir Esen

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...