Pořízková patrila medzi najkrajšie ženy sveta! A dnes? Nič sa na tom nemení

Krásna česká rodáčka Paulína Pořízková sa v spoločnosti neobjavuje často. Ak sa však na červený koberec predsa len vyberie, stopercentne očarí.

06.12.2017 12:00
debata

52-ročná slávna supermodelka sa aktuálne objavila na podujatí „The Bloomberg 50“ v New Yorku a jej štíhla postavička zahalená do luxusných zlatých šiat na červenom koberci žiarila. Široký úsmev a výrazné oči sa rokmi takmer nemenia. Charizna rodáčky z Prostějova je nepopierateľná. Podobne ako jej kolegyne Cindy Crawford či Claudia Schiffer, ani ona pribúdajúcim vekom nič zo svojho šarmu nestráca.

Paulína Pořízková počas podujatia  'The... Foto: Profimedia
Paulína Pořízková Paulína Pořízková počas podujatia 'The Bloomberg 50' v New Yorku.

Modelka sa preslávila už ako 18-ročná, kedy sa ako prvá kráska z východného bloku dostala na obálku prestížneho Plavkového špeciálu, v roku 1992 ju magazín Harper's Bazaar zaradil medzi 10 najkrajších žien sveta.

For my 100th Instagram post, I’d like to go back to the beginning — to this photo. And how it changed my life. I was 13 and living with my mother and brother in Sweden after leaving communist Czechoslovakia. Kids at my new school were awful to me because I was a refugee. I was spit on and hit and called a ‘dirty communist’ and worse. Thankfully, I made a group of friends who were as unpopular as myself (albeit for different reasons): Petra, Charlotte and Christine. These girls, now women, are all still important to me and I’m so incredibly grateful for them. Christine, who took this picture, wanted to be a makeup artist and so one day we all got together and she painted our faces. The plan was to send photos of her artistry to modeling agencies in Paris. When the photos were developed everyone looked lovely, but my friends were shocked by the ones of me. No one had thought of me as pretty, but in the photos something magical happened. It was as if there was an entirely new person captured by the lens. Christine sent off this photo (along with others in the series). Soon after, a modeling agent called inviting me to Copenhagen to meet the famed model scout John Casablancas. John was busy with a model competition in a mall; I met him for all of 15 seconds. He took one look at me and asked: want to go to Paris? As if I’d say no! The rest, as they say, is history. P.S. Christine did not pursue a career as a makeup artist, though when I began working fulltime in Paris I tried to convince her to join me... #faceofarefugee #Paulina4Decades

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov) on

V roku 1989 sa vydala sa muzikanta Rica Ocaseka, s ktorým má dve deti a žije s ním dodnes. Modelka je aktívna aj na Instagrame, kde sa so svojimi fanúšikmi delí o zajímavé zábery, aj tie z minulosti. Pred časom zverejnila fotografiu, na ktorej pózuje ako 13-ročná. Nejde pritom len tak o nejakú spomienku, tento obrázok jej zmenil život, ako modelka napísala. Práve túto fotografiu totiž poslala do modelingovej agentpúry v Paríži a na základe nej sa začala jej hviezdna dráha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Pořízková

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...