Požieračka chlapov aj inteligentná kráska! Carla Bruni oslavuje 50

V 90. rokoch uplynulého storočia bola jednou z najlepšie platených hviezd predvádzacích mól a neskôr sa z nej stala úspešná speváčka. Do širšieho povedomia sa ale Carla Bruni dostala ako manželka bývalého francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

24.12.2017 12:00
debata
Bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni Sarkozy... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Adrien Brody a speváčka abývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni Sarkozy. Bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni Sarkozy na zábere s hercom Adrienom Brodym.

Sarkozy stál na čele Francúzska v rokoch 2007 až 2012. Bruni sa po odchode svojho manžela z vysokej štátnej funkcie mohla opäť začať venovať vlastným záujmom a aj vo svojich päťdesiatich rokoch, ktoré oslavuje 23. decembra, sa stále venuje modelingu a nedávno vydala už piatu nahrávku.

Carla sa narodila 23. decembra 1967 v Turíne v bohatej priemyselnej rodine. Jej biologickým otcom bol ale hudobník a priemyselník Maurizio Remmert. Manžela svojej matky, ktorá bola pianistkou, však vždy považovala za svojho otca. Bol ním turínsky podnikateľ a hudobný skladateľ Alberto Bruni Tedeschi. Kvôli ohrozeniu krajne ľavicovou teroristickou skupinou Červené brigády sa rodina v 70. rokoch vysťahovala do Francúzska. Jej sestrou je herečka a režisérka Valeria Bruni Tedeschi.

Carla chcela pôvodne študovať architektúru, ale v 19 rokoch sa dala na modeling. Spolupracovala snáď so všetkými spoločnosťami a návrhármi, ktorí vo svete módy niečo znamenali. V čase jej éry v modelingu sa o nej v zákulisí sveta módy hovorilo ako o jednej z najinteligen­tnejších modeliek. So štíhlou postavou, modrými očami a vizážou dokonalej a chladnej krásky uchvátila svet haute couture a v 90. rokoch bola medzi dvadsiatkou najlepšie platených modeliek.

Dizajnérka Donatella Versace (tretia zľava) s... Foto: Reuters, ALESSANDRO GAROFALO
Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford a Helena Christensen. Dizajnérka Donatella Versace (tretia zľava) s niekdajšími supermodelkami - zľava: Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford a Helena Christensen.

Postupne sa začala venovať aj hudbe a hneď jej prvý album Quelqu'un m'a dit vydaný v roku 2003 ospevovali francúzske médiá ako „jedn z najkrajších albumov francúzskeho šansónu za poslednú dobu“. Drvivú väčšinu z dvanástich piesní si sama napísala, hudbu i text. Celkovo vydala päť albumov.

Bruniová mala ale tiež povesť „požieračky mužov“ a jej partnerské eskapády poskytovali vďačné sústa pre spoločenské rubriky. Pretriasali sa jej vzťahy so svetovými celebritami Mickom Jaggerom, Ericom Claptonom, francúzskym hercom Vincentom Perezom a advokátom Arne Klarsfledom, blízkym Sarkozymu.

Nicolas Sarkozy s manželkou Carlou na... Foto: SITA, AP
Nicolas Sarkozy, Carla Bruni Nicolas Sarkozy s manželkou Carlou na fotografii pri odchode z Elyzejského paláca po tom, čo prezidentský úrad odovzdal víťazovi volieb Françoisovi Hollandovi.

Jej vzťah so Sarkozym sa stal vecou verejnou v decembri 2007, dva mesiace po jeho rozvode s jeho druhou ženou Cecíliou. Svadba bola vo februári 2008 a v októbri 2011 sa im narodila dcéra Giulia. Bruni má tiež syna s bývalým manželom, filozofom Raphaëlom Enthovenom, s ktorého otcom Jeanom-Paulom žila nejakú dobu predtým.

debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #krása #hudba #muži #móda #modelka #jubileum #Nicolas Sarkozy #Carla Bruni #jubileá hviezd

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...