Aj sexy vyzlečená žena môže byť feministka, odkazuje Emily Ratajkowski

Topmodelke Emily Ratajkowski často kritici vyčítajú, že príliš sexualizuje svoju osobu a na druhej strane hlása silné feministické odkazy. Je to vraj výsmech.

04.01.2018 00:00
debata
Modelka a herečka Emily Ratajkowski. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Modelka a herečka Emily Ratajkowski. Modelka a herečka Emily Ratajkowski.

Dvadsaťsedemročná brunetka sa však k tejto téme vyjadrila v rozhovore pre magazín Harper's Bazaar. „Viem, že veľa ľudí si myslí, že ak sa žena správa sexuálne, alebo ak je sexualizovaná prostredníctvom svojho zovňajšku, je to opak feminizmu,“ uviedla Ratajkowski.

Podľa nej je to však omyl, ktorý sa snaží vyvrátiť aj ona sama. „Ale takýto dialóg sám osebe je voči ženám utláčajúci. Ak niekomu diktujete, čo je správne obliecť si, alebo ako sa prezentovať, nemá to nič dočinenia s feminizmom,“ vysvetlila svoj pohľad jedna z najsexy žien planéty.

Modelka, ktorá sa narodila v Londýne, ale pôsobí v USA, sa minulý rok dostala do konliktu s moderátorom Piersom Morganom. Ten jej vyčítal eroticky ladené video pre magazín LOVE, v ktorom sa len vo zvodnej bielizni predvádza pri stole s jedlom.

„Takto vyzerá, keď Emily Ratajkowski propaguje feminizmus. A Emmeline Pankhurst práve niekde z toho zvracia,“ napísal s narážkou na známu členku feministického hnutia.

Ratajkowski sa však nezľakla a známemu moderátorovi odpovedala tiež prostredníctvom sociálnej siete. „Nikdy som netvrdila, že moje love video je nejaký feministický odkaz. Ale stálo by za to povedať, že hovoriť ženám, čo majú robiť so svojimi telami a ako majú pristupovať k sexualite je príklad klasického sexizmu. Môžem mať moje názory na feminizmus a zároveň fotiť sexy zábery a videá,“ napísala modelka a príležitostná herečka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #žena #Telo #feminizmus #Emily Ratajkowski #diktát

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...