Kocianová podporila ženy ako na glóbusoch! Rovnocennosť je dôležitá

Podporu hnutia Time's Up, ktoré v prvom rade poskytuje právnu a finančnú pomoc obetiam sexuálneho násilia, sa rozhodla prejaviť aj slovenská topmodelka Michaela Kocianová. Spravila tak na Plese v opere.

16.01.2018 15:30
debata
Topmodelka Michaela Kocianová v šatách Elie... Foto: Ples v opere
Michaela Kocianová v šatách Elie Saab a Saša Jány Topmodelka Michaela Kocianová v šatách Elie Saab a Saša Jány, riaditeľ modelingovej agentúry Elite.

Počas uplynulej soboty sa v priestoroch Opery SND objavila Kocianová v nádherných čiernych šatách Elie Saab a ako prezradila, jej voľba bola jasná. „Rovnocennosť medzi mužmi a ženami je dôležitá. Aj podpora žien je veľmi dôležitá,“ uviedla pre Pravda.sk.

Garde jej na spoločenskom podujatí robil modelingový expert Saša Jány, ktorého myšlienka nadchla. „Miša má kamarátov aj v Los Angeles, prišla s ideou podporiť práve hnutie Time's Up. Možno je to drobnosť, ale možno na Slovensku ich nikto nepodporil, tak sme chceli byť súčasťou tohto diania,“ vysvetlil Jány.

„Nie je to len o sexuálnom obťažovaní. V Amerike je to širší záber – nielen to, že niekto niekoho obťažoval. Pre mňa ako pre agenta, niekoho, kto primárne pracuje so ženami, ide o dôležité posolstvo. Podpora je na mieste. Som rád, že sa ženy postavili do boja,“ komentoval.

Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku...
Speváčka Celeste Buckingham.
+80Herečka Lucia Hurajová si šaty kúpila v...

Hoci modeling je jedno z mála povolaní, v ktorom ženy zarábajú viac ako muži. „Niekoľkonásobne viac,“ ako pripomenul modelingový expert. Možno práve odtiaľ môže smerovať aj podpora pre ďalšie ženy, ktoré sa vydali do boja za rovnosť platových podmienok či rovnosť pracovných príležitostí.

V sobotu večer sa však dvojica Kocianová-Jány venovali aj zábave. A spoločne si vraj celkom dobre zatancovali. „Saša je naozaj dobrý tanečník. Akurát moje šaty sú trochu užšie pri kolenách, tak sa musím tomu prispôsobiť,“ doplnila ešte Michaela Kocianová.

Herečka Jessica Biel v šatách Dior Couture.
Herec Hugh Grant a jeho partnerka Anna Eberstein.
+69Herečka Saoirse Ronan v kreácii Atelier Versace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ženy #Michaela Kocianová #podpora #Ples v opere #rovnosť #Time´s Up #Saša Jány

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...