Krásna Miss Belgicko čelí tvrdým útokom: Dôvodom je jej pôvod!

Víťazke tohtoročnej súťaže Miss Belgicko ukazuje sláva hneď v prvých dňoch aj svoju odvrátenú tvár.

18.01.2018 16:15
debata (21)
zväčšiť Dvadsaťdvaročná Belgičanka s filipínskymi... Foto: Profimedia
Angeline Flor Pua Dvadsaťdvaročná Belgičanka s filipínskymi koreňmi Angeline Flor Pua sa stala novou Miss Belgicko. Čelí však nepríjemným a urážlivým komentárom.

Dvadsaťdvaročná Belgičanka s filipínskymi koreňmi Angeline Flor Pua sa stala bezprostredne po sobotňajšom víťazstve v súťaži krásy terčom rasistických poznámok, pričom mnohí Belgičania na internete nekompromisne presadzujú názor, že Miss Belgicko by mala byť žena s belgickými koreňmi. „Dosť to bolí, čítať o sebe takéto veci, pretože viem, že nie sú pravdivé,“ povedala Miss Belgicko 2018 pre britskú BBC.

„Ja to nazývam Miss Filipíny a nie Miss Belgicko,“ píše v diskusii pod článkom o Angeline istý Belgičan. „Čo je rasistické na tom, myslieť si, že dieťa filipínskych rodičov sa nemôže stať Miss Belgicko?,“ uvádza ďalší pisateľ. „Dúfajme len, že to nie je Miss Ladyboy (pozn. ladyboy je označenie pre ázijských, najmä thajských transsexuálov),“ pridáva sa do diskusie tretí.

„Môžem ukázať môj doklad totožnosti aj môj rodný list, aby som dokázala, že som Belgičanka,“ obhajuje sa nová belgická miss. Ako dodáva, počas svojho doterajšieho života sa s rasizmom nestretla. „Ani v práci, ani v škole, nikde. Preto ma to teraz tak šokovalo,“ zverila sa Angeline novinárom.

BBC však píše, že nie všetci komentujú novú Miss Belgicko len negatívne, viacerí Belgičania jej naopak vyslovujú podporu a odkazujú jej, aby sa nevzdávala. „Že Miss Belgicko nie je Belgičanka? No a čo, existuje snáď podmienka, že to musí byť biela blondínka?“ pýta sa jeden z účastníkov internetovej diskusie.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #rasizmus #diskusie #Miss Belgicko #Angelina Flor Pau

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...