Spravili z nej mulatku?! Supermodelka Gigi je na nepoznanie, budí rozruch

Radí sa medzi najúspešnejšie modelky súčasnosti a na titulných stranách magazínov sa ocitla nespočetnekrát. Ten zatiaľ posledný raz však najprv len ťažko zaregistrujete. Gigi Hadid sa na seba vôbec nepodobá.

04.05.2018 10:00
debata (3)
Topmodelka Gigi Hadid na titulnej strane... Foto: Reprofoto: Steven Klein for VOGUE ITALIA
Topmodelka Gigi Hadid na titulnej strane magazínu Vogue Italia. Topmodelka Gigi Hadid na titulnej strane magazínu Vogue Italia.

Reč je o májovom vydaní magazínu Vogue Italia, na titulke ktorého pózuje americko-jordánska topmodelka pred objektívom fotografa Stevena Kleina. Práve jej vzhľad však okamžite vyvolal rozruch, keďže Hadid sa na seba vôbec nepodobá.

Modelka Gigi Hadid pózuje na párty Gigi... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Gigi Hadid Modelka Gigi Hadid pózuje na párty Gigi Maybelline v Londýne.

Časť kritikov tvrdí, že za „nevábnym“ výsledkom je pokazená retuš fotografií, druhej skupine prekáža zasa fakt, že Hadidovú umelo upravili na tmavšiu a vyzerá ako mulatka. Títo kritici sa pýtajú, prečo magazín neangažoval skutočnú afro-americkú modelku, ak chcel dosiahnuť efekt výraznej tmavšej pokožky. Pritom práve Vogue Italia patrí k „rasovo“ najpestrejším periodikám módnej brandže a v minulosti niekoľko svojich vydaní venoval výlučne modelkám tmavej pleti.

Hoci zástupcovia magazínu zatiaľ na internetovú kritiku nereagovali a odkazom sa vyhýba aj samotná Gigi, jedno je isté – o Vogue Italia sa opäť hovorí. Kráska na fotografii pózuje v šatách Dolce & Gabbana a chúli sa v objatí modela Justina Martina.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #Gigi Hadid #Vogue Italia #polemika #tmavá pleť #nevydarený fotošop

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...