Elite Model Look 2018: Toto sú noví víťazi, Paríž bol z kvality finalistov paf!

A je to to znovu. Za bezmála tridsaťročnú históriu si modelingová súťaž Schwarzkopf Elite Model Look vytvorila renomé a prestíž vďaka úspechu mnohých svojich účastníkov a víťazov. Možno práve vo štvrtok večer k nim pribudli nové hviezdne tváre.

31.08.2018 09:02
debata
zväčšiť Víťazi modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite... Foto: Profimedia
Víťazi modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2018 - zľava: Martin Burian (20), Jasmína Simová (14), Marie Sýkorová (15) a Jakub Janírek (18). Víťazi modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2018 - zľava: Martin Burian (20), Jasmína Simová (14), Marie Sýkorová (15) a Jakub Janírek (18).

Samozrejme, už samotné víťazstvo v súťaži umožňuje Slovákom Jasmíne Simovej a Jakubovi Janírkovi a českej dvojici Marii Sýkorovej a Martinovi Burianovi skvelý štartovací mostík na to, aby mohli bodovať v metropolách ako je Miláno či Paríž, prípadne pred objektívmi fotografov. Vždy to je však až čas, ktorý ukáže, ako sa to jednotlivým účastníkom podarí.

Topmodelka Hana Jiříčková v kreácii Versace.
Ambasádorky kastingov Schwarzkopf Elite Model...
+26Herečka Diana Mórová v roku 2018 na galavečere...

Čestná predsedníčka poroty Hana Jiříčková zvíťazila súťaž rovnako ako Slovenka Jasmína Simová – mala len štrnásť rokov. Najprv sa však sústredila na školu, aby potom mohla kariéru rozbehnúť naplno. A veruže to je kariéra, titulné strany magazínov, práca pre Vogue Paris, značky ako Balmain, Max Mara, Paco Rabanne či H&M.

Mladučká Simová má tiež priority ujasnené. „Škola je dôležitá. Budem to musieť nejako skĺbiť, ale verím, že to zvládneme,“ povedala slovenská víťazka, ktorú objavila na kastingu v Humennom. Problém, ktorému prekvapivo stále čelí veľká skupina mladých – jazykovej bariére – nečelí. „Nastupujem na bilingválne gymnázium, takže cudzí jazyk by naozaj nemusel byť problém,“ uviedla pre Pravda.sk.

Dlhonohá brunetka odmalička túžila byť modelkou a div sa svete, má aj svoj modelingový vzor – brazílskeho anjelika značky Victoria's Sercet Alessandru Ambrosio. „Medzi domácimi modelkami určite Michaelu Kocianovú, ale vlastne všetky, ktorým sa podarilo bodovať aj na súťaži a neskôr v práci,“ doplnila Simová.

Ambasádorky kastingov Schwarzkopf Elite Model... Foto: Profimedia
Ambasádorky kastingov Schwarzkopf Elite Model Look 2018 - Slovenka Michaela Kocianová (vľavo) a Češka Denisa Dvořáková. Ambasádorky kastingov Schwarzkopf Elite Model Look 2018 - Slovenka Michaela Kocianová (vľavo) a Češka Denisa Dvořáková.

Kým u dievčat platí, že stále ich modelingoví experti vyberajú v pomerne mladom (tínedžerskom) veku, u mužov je to pár rokov plus. A samozrejme, vidieť to aj na ich prezentácii – ide z nej väčšia istota. Osemnásťročný Jakub Janírek, víťaz za Slovensko, bol po vyhlásení jeho mena spokojný. Ale zároveň pokojný. Podľa odborníkov má šance na úspech veľké. Jeho typ je vo svete módy, či už na prehliadkach alebo pri fotení žiadaný.

To je zároveň aj zaujímavosťou tunajšieho regiónu. Poskytuje obrovské množstvo potenciálu pre modelingový svet. „Kolegovia z Paríža, ktorí tu boli dnes večer, hovorili, že toto je možné asi len v Česku a na Slovensku. Všetky dievčatá, ktoré sme videli na móle, majú modelingový poteciál, pokiaľ to zvládnu. Na niektorých súťažiach, v iných krajinách, sú to dve-tri modelky. Ale naše dve krajiny ponúkajú takú vysokú úroveň, že pokiaľ samotní účastníci budú chcieť a prejavia naozaj záujem o modelingovú kariéru, my sme ako agentúra schopní im tú medzinárodnú kariéru vytvoriť,“ prezradil pre Pravda.sk Saša Jány, riaditeľ agentúry Elite v Prahe a Bratislave.

Dokonca podotkol, že pre vysokú úroveň a vzhľad pridávali tento rok po jednom finalistovi. V českej zostave sa dokonca muselo rozhodovať aj s pomocou poradných hlasov z parížskej pobočky. „Tam bolo tých adeptiek na víťazstvo naozaj niekoľko a mali sme z toho ťažkú hlavu. Nebolo jednoduché vybrať naozaj len jednu,“ priznal Jány k víťazstvu Marie Sýkorovej.

zväčšiť Riaditeľ agentúr Elite Praha a Elite Bratislava... Foto: Profimedia
Riaditeľ agentúr Elite Praha a Elite Bratislava Saša Jány so slovenskou víťazkou - štrnásťročnou Jasmínou Simovou. Riaditeľ agentúr Elite Praha a Elite Bratislava Saša Jány so slovenskou víťazkou - štrnásťročnou Jasmínou Simovou.

Počas kastingov na oboch stranách česko-slovenskej hranice videli zástupcovia agentúry Elite okolo 2500 tisíc účastníkov, k nim sa ešte pridávajú tváre, ktoré posielali svoje fotografie či portfólio online. A vybraní dostali pozvánku na kastingy. Ich ambasádorkami a zároveň aj súčasťou bystrého oka „poroty“ boli topmodelky Denisa Dvořáková a Michaela Kocianová. Slávnostný galavečer, ktorý sa opäť konal v Španielskej sále Pražského hradu, ozdobili aj ako modelky na móle – spoločne so svojimi úspešnými kolegyňami. Medzi inými napríklad Sashou Gachulincovou, Lindou Nývltovou, Barborou Bruškovou, Karolínou Mrozkovou či Michaelou Hlaváčkovou.

O program celého večera sa staral Ondřej Brzobohatý a Matěj Ruppert, moderátorom bol znovu Jakub Prachař. V zástupe hostí sa objavila napríklad moderátorka Lucie Borhyová, herečky Ivana Chýlková, Iva Pazderková či Zuzana Šulajová a Diana Mórová, speváčka Helena Vondráčková či celebritné osobnosti Agáta Prachařová.

Fotogalériu z podujatia prinesieme na portáli Koktail.pravda.sk ešte dnes.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #finále #úspech #súťaž #Elite Model Look #víťazi #Hana Jiříčková #Schwarzkopf Elite Model Look #Pražský hrad #Saša Jány

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...