Slovensko má novú Miss! Do televízie sa nedostala, stačiť musel internet

Slovensko má novú Miss. Jubilejný, dvadsiaty ročník súťaže Miss Universe SR, však naznačil aj čosi, čo možno nebude pre organizátorov podobných projektov až také lichotivé.

17.11.2018 10:56
debata (10)
Víťazka Miss Universe SR 2018 Barbora Hanová. Foto: Profimedia
Víťazka Miss Universe SR Barbora Hanová. Víťazka Miss Universe SR 2018 Barbora Hanová.

V jednej z dvoch misskovských súťaží bodovala v piatok večer 24-ročná Barbora Hanová, ktorá si odniesla domov trblietavú korunku, ale aj množstvo cien od sponzorov. Víťazstvo v súťaži jej stále zaručuje aj účasť na svetovom finále. Titul prvej vicemiss si domov odnášala 24-ročná Sofia Sekelová, druhou vicemiss vymenovala porota Kristínu Vargovú.

Podľa záberov a záznamov na internete sa aj jubilejný ročník niesol v podobnom znamení ako tie predchádzajúce. Nechýbala promenáda v plavkách, módna prehliadka či hudobné čísla pozvaných hostí. Čo je však omnoho prekvapivejšie: o tom, že sa súťaž krásy konala, mnohí Slováci ani len netušia.

Novú kráľovnú krásy v súťaži, ktorej už dvadsať rokov šéfuje bývalá kráľovná krásy Silvia Lakatošová, totiž vyhlásili v jednom z nočných podnikov v Banskej Bystrici. Lakatošová-Chovancová sa postarala o to, aby ani dvadsiatemu ročníku nechýbali hviezdni hostia či moderátori.

Spievať prišla Mária Čírová a Emma Drobná, o moderovanie sa postaral Matej Sajfa Cifra, ale aj youtuber Gogo či Jasmina Alagič. Do Banskej Bystrice neváhali cestovať ani mnohí pozvaní prominenti a je vlastne skvelé, že sa podobná súťaž posunula viac k lokálnemu záujmu. Prenos nevysielala žiadna televízia, živé vysielanie bolo dostupné na sociálnej sieti.

Zľava: Druhá vicemiss Universe SR 2018 Kristína... Foto: Profimedia
Zľava: Druhá vicemiss Universe SR 2018 Kristína Vargová, Miss Universe SR 2018 Barbora Hanová a prvá vicemiss Universe SR 2018 Sofia Sekelová. Zľava: Druhá vicemiss Universe SR 2018 Kristína Vargová, Miss Universe SR 2018 Barbora Hanová a prvá vicemiss Universe SR 2018 Sofia Sekelová.

V digitálnej ére je tento krok vlastne pochopiteľný a je celkom možné, že na internete získal misskovský prenos podobný divácky zásah akoby to bolo na obrazovkách niektorej zo slovenských televízií – štatistiky posledných rokov ukazujú, že záujem o misskovské súťaže u bežných televíznych divákov skrátka upadá.

Zároveň sa však núka otázka, či sú vlastne ešte podobné súťaže potrebné a či vôbec majú v dnešnej dobe zmysel. Súčasťou tejto diskusie sú najmä zmeny v pravidlách mnohých súťaží krásy po celom svete. Koniec promenádam v plavkách napríklad v Miss USA či Miss Nemecko skrátka menia celý „priemysel“ súťaží krásy a z neho nepochybne vyplýva aj strata záujmu verejnosti o podobné projekty.

Bude internet všemocný a dodá „misskovaniu“ novú formu aj obsah? To ukáže čas… už čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #korunovácia #víťazka #Miss Universe Slovenskej republiky #Barbora Hanová

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...