Kráľovičová: Drahé krémy mladosť nezaručia

Drahé krémy podľa herečky Márie Kráľovičovej nezaručia večnú krásu ani mladosť. Čerstvá osemdesiatnička má iný recept na dlhovekú sviežosť. V rozhovore prezradila, že sú to prírodné masky, pohyb a kúpele.

27.10.2007 17:46
Mária Kráľovičová Foto:
Herečka Mária Kráľovičová (vľavo) dobrú náladu priam vyžarovala.
debata

„Ja si hovorím, tak tie miliardárky by museli byť samé krásavice, oni si môžu tie státisícové kúry dovoliť, ale nevidím ich také krásne,“ vysvetlila herečka, prečo nepodlieha kozmetickým zázrakom. Verí skôr prírode ako chémii. „Ja, čo ráno raňajkujem, to si dám hneď aj na tvár. Čo je dobré do brucha, tak je dobré aj na tvár,“ zverila sa Kráľovičová. Pleť si tak regeneruje maskami z medu, jogurtu, avokáda, či mrkvy.

Recepty čipernej starej mamy zrejme fungujú, keďže vôbec nechodí ani k lekárovi. „Mňa si musí lekárka predvolať,“ priznáva herečka, ktorá v súčasnosti na scéne Slovenského národného divadla účinkuje v ôsmich divadelných hrách.

Energiu si dobíja už 35 rokov aj v piešťanských kúpeľoch. „Keď som tam začala chodiť, moji kolegovia hovorili: Ty si nejaká chorá, že musíš chodiť do kúpeľov?“ spomína dlhoročná členka činohry SND. Na to im s typickým vtipom odpovedala, že keď ju tam na vozíčku dovezú, to už bude neskoro. Takže si pravidelne užíva procedúry a rada si aj zapláva.

Vo veku Márie Kráľovičovej už viaceré kolegyne sedia iba v hľadisku. Ona je však známa aj tým, že hocikedy zbehne zo svojho bytu na jednom z bratislavských kopcov do novej budovy národného divadla aj pešo.

Prvá slovenská televízna herečka si doma pozrie maximálne správy, inak si vo voľnom čase rada číta. Seriály ju nezaujímajú, pretože by ich potom musela stále sledovať, aby vedela, o čo ide. Naposledy sama hrala pred dvoma rokmi v seriáli STV Rodinné tajomstvá. Ponuku z Ordinácie v ružovej záhrade televízie Markíza však začiatkom leta odmietla, lebo vtedy skúšala svoju životnú rolu v inscenácii S mamou. Za tú ju tento rok nominovali na divadelné ocenenia sezóny.

debata chyba

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...