Catherine Deneuve bude dražiť šaty od Saint Laurenta! Vyše 300 kusov

Francúzska herečka Catherine Deneuve v januárovej aukcii predá vyše 300 modelov, ktoré počas 40 rokov vzájomného priateľstva a spolupráce špeciálne pre ňu vytvoril slávny návrhár Yves Saint Laurent.

13.01.2019 10:15
Catherine Deneuve Foto: ,
Catherine Deneuve počas galavečera značky Louis Vuitton.
debata

Počas dražby v aukčnej sieni Christie's v Paríži budú k dispozícii večerné šaty, ale aj kabáty, kostýmy, topánky a najrôznejšie doplnky. Asi polovica modelov sa bude dražiť tradičným spôsobom, druhá polovica pôjde do on-line aukcie. Medzi ponúkanými položkami budú menej okázalé odevy na denné nosenie, ale tiež exkluzívne večerné šaty, z ktorých niektoré herečka obliekla počas premiér svojich filmov alebo pri iných slávnostných príležitostiach.

Spolupráca Deneuveovej so Saint Laurentom začala v roku 1967, kedy sa návrhár stal autorom kostýmov pre film Luisa Buňuela Kráska dňa. V ňom hrala Deneuve hlavnú úlohu. Znovu sa obaja umelci stretli počas nakrúcania filmu Françoisa Truffauta Siréna od Mississippi, ktorý mal premiéru o dva roky neskôr.

Z ich profesijnej spolupráce sa neskôr vyvinul blízky osobný vzťah a Deneuve sa stala pre návrhára akousi múzou. On zase pre ňu dvorným návrhárom, ktorého prehliadky pravidelne navštevovala ako jeden z prominentných hos­tí.

V aukcii sa objaví mnoho slávnych šiat, ktoré si Deneuve obliekla pri významných príležitostiach. Tak napríklad ružovú večernú kreáciu vyšívanú korálikmi z kolekcie na jar a leto 1969 na sebe mala herečka pri stretnutí s americkým režisérom Alfredom Hitchcockom. Do aukcie vstupuje s odhadovanou cenou 3000 až 5000 eur. Hodvábne večerné šaty z kolekcie na jar a leto 1997 zase Deneuve obliekla na začatie filmového festivalu v Cannes.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #šaty #móda #Catherine Deneuve #Yves Saint Laurent

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...