Slovenské Oscary: Mórová vyzerala nádherne, Fialovú obliekol Cavalli

Sobotňajší večer v budove Opery SND patril filmovým cenám Slnko v sieti. Podujatie, ktoré sa jeho tvorcovia nebáli nazvať slovenskými Oscarmi, okrem prezentácie množstva známych umelcov zo sveta kinematografie prinieslo televíznym divákom aj možnosť pokochať sa krásou slovenských herečiek.

21.04.2008 01:00 , aktualizované: 08:09
Diana Mórová (vľavo) a Zuzana Fialová Foto:
Dve z Troch sestier alebo inak herečky Diana Mórová (vľavo) a Zuzana Fialová. Obe vyzerali výborne. Mórovú obliekla dizajnérka Liběna Rochová, Fialová opäť nakupovala v značkových butikoch. Odela sa do čiernych koktejliek od Roberta Cavalliho.
debata

V predstavení Tri sestry A.P.Čechova hrajú herečky Diana Mórová, Zuzana Fialová a Táňa Pauhofová. Posledná z nich (a jedna z najkrajších slovenských herečiek vôbec) síce na cenách Slnko v sieti chýbala, jej dve kolegyne ju však zastúpili šarmom aj krásou. Zuzana Fialová sa už na pódiu Opery SND zahrala na zvodnú Marilyn. Režisérom Jurajovi Jakubiskovi a Dušanovi Hanákovi zaspievala Happy Birthday. V šatách farby horkej čokolády zdobených čipkovaným čiernym živôtikom vyzerala pri tom naozaj pôvabne. „Tentoraz je to Roberto Cavalli,“ odpovedala Fialová na otázku Pravda.sk, kde si vybrala šaty na galavečer. Populárna tvár z televíznej obrazovky má očividne rada značkovú módu, veď počas cien OTO 2007 sa objavila v čiernej róbe značky Versace.

Na pozíciu dvornej návrhárky herečky Diany Mórovej ašpiruje Češka Liběna Rochová. Vďaka jej zlatistému modelu očarila herečka známa napríklad zo seriálu Panelák už na Plese v opere (očarila aj čitateľov Pravda.sk, ktorí hlasovali v ankete) a staviť na istotu sa rozhodla aj v prípade slovenských filmových cien. Diana spravila dobre. Šaty so zaujímavým farebným dezénom z dielne talentovanej a uznávanej módnej autorky Rochovej, vyzerali naozaj vynikajúco.

Spojenie výraznej červenej farby s jemnosťou materiálu a nevinným pôvabom Moniky Hilmerovej tiež zafungovalo. Hrdinka zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade využila služby návrhárky Jany Kuzmovej. „Kedysi som pracovala pre módny salón Vogel, pre ktorý Janka tvorila. Jej nápady sa mi veľmi páčia a hoci dnes už salón neexistuje, pri dizajnérke som zostala,“ prezradila Hilmerová. 

Už tradične sa k najkrajším ženám večera zaradila nestarnúca Emília Vášáryová. Členka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie klame vek naozaj neuveriteľným spôsobom. V cyklámenovej kreácii a s mladistvým mikádom by 65-ročná herečka mohla pokojne súperiť aj s o dve generácie mladšímí kolegyňami. Štyridsaťsedem rokov by ste nehádali ani Anke Šiškovej.

Ex-manželka režiséra Juraja Nvotu odovzdávala cenu pre najlepšieho herca a na slávnostnú príležitosť si vzala čierne šaty s rukavičkami. Ohurujúce to síce nebolo, ale plavovlasej herečke táto kombinácia dodala istú dramatickosť. Podobne pôsobila aj jej rovesníčka Jana Hubinská. Cenu najlepšiemu hercovi vo vedľajšej úlohe prišla odovzdať v striebornej večernej róbe s vyšívaným dekoltom.

Roztomilo a pôvabne vyzerala herečka a komička Petra Polnišová. Tá sa dokonca stihla v sobotňajší večer prezliekať. Najprv totiž prišla v čiernych koktejlkách doplnených strieborným šálom a pri speváckom vystúpení v duchu atmosféry filmu Muzika sa objavila pred divákmi v šatách so zvieracou potlačou.

Viacerí umelci sa po prenose slovenských filmových cien zhodli v tom, že išlo o jasný signál pre diváka – film na Slovensku existuje. Dovolíme si dodať, že priamy prenos bol aj dôkazom toho, že na Slovensku existuje množstvo krásnych herečiek.

" .{target:}":[http://koktail.pravda.sk/ankety.asp?…]

O tom, ktorá sa vám páčila najviac, môžete rozhodnúť v ankete.

Príťažlivú herečku Janu Hubisnkú počas celého...
Herečka Emília Vášáryová je členkou Slovenskej...
+12Herečka Monika Hilmerová žiarila na párty v...
debata chyba

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...