Dievčatá, kľud! Napomína missky Karolína Chomisteková

Riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková si v týchto dňoch s novými misskami naplno užíva prípravy na očakávané finále prestížnej súťaže krásy, ktoré sa uskutoční v poslednú aprílovú sobotu.

13.02.2019 00:00
Karolína Chomisteková Foto: ,
Riaditeľka súťaže Miss Slovensko, Karolína Chomisteková.
debata

"Zase nám začalo to trojmesačné obdobie a ja sa z toho teším. Vždy som taká nadšená a plná energie, pretože s dievčatami sa zakaždým výborne pracuje. Je to super,“ uviedla.

Zľava: Finalisky Miss Slovensko 2019 Natália...
Zľava: Finalisky Miss Slovensko 2019 Natália...
+2Finalisky Miss Slovensko 2019 - zľava: Natália...

Mladé uchádzačky o titul Miss Slovensko sú podľa nej tento rok veľmi disciplinované a držia spolu ako jeden tím. "Tomu sa veľmi teším, pretože sa často stávalo, že sa dievčatá skupinkovali – niekedy dokonca tak zvláštne, že sa z tých dvanástich vyčlenili dve, ktoré držali spolu a zvyšných desať stálo proti nim. V tomto ročníku sú dievčatá zatiaľ veľmi kolektívne, aj keď každá je úplne iná. Každá pochádza z iného prostredia, pracuje v inej oblasti a má iné veci naučené z rodiny, no vidieť na nich, že sa so záujmom sledujú a odkukávajú od seba, radia si, rozprávajú sa spolu a žiadna z nich sa neseparuje. Vidieť, že ich tie prípravy bavia. Niekedy sú dokonca až hyperaktívne, vtedy len hovorím ‚Dievčatá, kľud!‘,“ zasmiala sa tmavovláska. „Teší ma však, že sú aktívne a vytvárajú si medzi sebou kamarátske vzťahy, je to strašne milé, plánujú si, že pôjdu vo voľnom čase spolu cvičiť a podobne, to je veľmi fajn,“ uznala Chomisteková, ktorá by im počas nadchádzajúcich mesiacov rada odovzdala čo najviac.

V prvom rade jej však podľa vlastných slov záleží na tom, aby si dievčatá uvedomili svoju ženskosť. Jedným zo spôsobov, ako to aspoň čiastočne docieliť, pritom podľa nej je naučiť ich napríklad nosiť opätky.

„Toto je aj tak trochu úsmevné, no dievčatá často idú do súťaže Miss s tým, že ‚V živote som nenosila opätky‘ alebo ‚Mám 176 centimetrov a nerada nosím opätky, lebo som vysoká‘ a potom ich vidíte o rok a bez opätkov sa ani nepohnú, sú z nich také labute a ja sa teším, lebo byť ženou je krásne a mali by sme si to užívať. Je to vznešené a dá sa s tým pekne hrať, tak prečo si to nevychutnať? A čo, keď som vysoká! A čo, keď mám 180 centimetrov! Nemôžem preto nosiť opätky?“ podotkla známa kráska. „Presne takéto veci sa mi tu za týchto pár dní stali… Jednej súťažiacej som sa spýtala, prečo nosí len trojcentimetrové opätky – mne osobne sa to totiž vôbec nepáči, buď si dám rovné boty alebo pekné sedem alebo osemcentimetrové opätky, aby to vyzeralo na nohe krásne. A ona sa tak na mňa pozrela a povedala mi ‚No, lebo som veľmi vysoká a necítim sa vo vysokých opätkoch dobre…‘ Presne vtedy hovorím, že ‚Nie! Prečo? Aký je problém? Prečo sa máš cítiť zle za to, že ostatní ľudia sú nižší? Veď každý je nejaký…‘ Alebo sme fotili portréty a jedna slečna, že ‚Ja milujem na sebe len jeden profil, fotím sa len z tejto strany…‘, hovorím jej ‚Otoč sa na druhú‘. Portrét sme nakoniec spravili z tej druhej a ona mi potom vraví ‚Ja robím modeling a celý život sa fotím len z tejto strany a dnes som zistila, že ten druhý profil je lepší…‘ Sú to také zaujímavé momenty. Každú chvíľu sa niečo dozviete a na niečo nové prídete a to ma baví,“ uzavrela Chomisteková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Chomisteková #MIss Slovensko 2019

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...