Gott si pozrel svoje obrazy na šatách, hviezdou na móle bola Němcová

Spevák Karel Gott na brnenských módnych veľtrhoch prvýkrát uvidel modely zo svojich obrazov, ktoré tu už pred rokum predstavila dizajnérka Iveta Řádková. Vlaňajšej premiéry sa kvôli pracovnému vyťaženiu nemohol zúčastniť.

19.08.2008 10:49
Pavlína Němcová - Styl Kabo - Brno Foto:
Česká modelka Pavlína Němcová sa predstavila na prehliadke v predvečer štartu medzinárodnej výstavy odevných kolekcií Styl Kabo v Brne.
debata

Tento rok si ale kolekciu šiestich modelov vychutnal z prvého radu. Priznal, že ho mrzí, že obrazy nie sú na šatách vidieť celé, ale na druhej strane to necháva väčší priestor pre fantáziu.

Šaty s potlačmi obrazov Karla Gotta predviedla... Foto: ČTK
modelka - šaty Karel Gott - Styl Kabo - Brno Šaty s potlačmi obrazov Karla Gotta predviedla modelka v rámci slávnostnej premiérovej prehliadky podujatia Styl a Kabo v Brne.

Modelky, ktoré predvádzali kráľovné krásy Českej republiky, boli ušité z látok potlačených napríklad Gottovým autoportrétom alebo jeho zobrazením Mony Lisy. „Aby boli tie obrazy úplne zreteľné a celé, museli by modelky chodiť celý čas s natiahnutými rukami. To by ale nešlo, takto má šancu niektoré veci si sám domyslieť,“ poznamenal po prehliadke Gott. Sama Řádková priznala už minulý rok, že previesť na látky Gottove obrazy bolo náročné.

„Najnáročnejšie na tom bolo zapojiť obraz do modelu tak, aby aspoň jeho hlavná časť bola spoznateľná. Trvalo dlho, kým som prišla na to, pôvodne som mala úplne inú predstavu,“ priznala autorka.

Módny veľtrh Styl a Kabo v Brne sa začína oficiálne v utorok, za tri dni ponúkne celkovo 45 módnych prehliadok významných českých autorov, zahraničných tvorcov a známych módnych domov. Okrem Řádkovej sa už na móle predstavili aj dizajnéri Petr Kalouda a ruská autorka Elena Skakunová. Jej modely predvádzala aj topmodelka Pavlína Němcová, ktorú si môžu pamaätať najmä diváci ceremoniálu Český lev, kde prevzala trofej za ocenenú herečku Marion Cotillard. Němcová si s ňou totiž zahrala vo filme Edith Piaf.

Česká modelka Pavlína Němcová sa predstavila na...
Česká modelka Pavlína Němcová sa predstavila na...
+4Česká modelka Pavlína Němcová sa predstavila na...
debata chyba

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...