Temne krásna Müllerová, zvodná Miss aj kyprá modelka - ide sa na ples!

Luxus, očarenie, jemná provokácia aj hlboká myšlienka - presne tak vnímajú dizajnéri trendy na blížiacu sa plesovú sezónu.

03.12.2008 09:11
Ema Müllerová Foto:
Mladučká dcéra speváka Richarda Müllera Ema predviedla čierny model od Marcela Holubeca.
debata

V Bratislave ich predstavili na už tradičnej prehliadke Orange Fashion Show a aj tentoraz sa bolo na čo pozerať. Ako prvé dostali priestor maďarské dizajnérky Anita Benes, Lucia S. Hegyi, Dóra Konsánszky a Barbara Léber.

Kvarteto dám predstavili slovenskej smotánke romantickú víziu ženy na spoločenskom podujatí. Z materiálov dominovala predovšetkým čipka, hodváb, satén či vrstvy tylu. Kombinovanie materiálov, vrstvenie a bohaté výšivky s jemnými strapcami si určite nájdu množstvo priaznivcov medzi slovenskými ženami.

Ivica Sláviková v priehľadnej kreácii. Foto: ORANGE
Orange Fashion Show 2008 - plesové šaty - Monika Drápalová Ivica Sláviková v priehľadnej kreácii.

O niečo experimentálnejšie poňala plesovú výstroj česká dizajnérka Monika Drápalová. Nesmrteľnú kombináciu čiernej a bielej ozvláštňovali priehľadné detaily. Niektoré manekýnky sa na móle promenádovali v naozaj provokatívnych kúskoch, bývalá Miss Slovensko Ivica Sláviková predviedla dokonca zvláštnu telovú podprsenku.

Potom sa však k slovu dostali aj farebné kombinácie. Drápalová poslala pred hostí pestrofarebné modely, v ktorých farebnosť dotváralo ešte vrstvenie vo volánoch a celé šaty pri chôdzi doslova ožili. Jeden z jej najvydarenejších kúskov však bola večerná toaleta zložená z troch častí. Vrchný diel tvoril ručne maľovaný diel so zvýraznenými plecami. Keď ho modelka odložila, objavili sa jednoduché béžové šaty so zvýšeným pásom a širokou sukňou. Pod nimi sa skrývala najkrajšia časť modelu – šaty vyšívané zlatou niťou.

Jeden z najkrajších modelov Moniky Drápalovej. Foto: ORANGE
Orange Fashion Show 2008 - plesové šaty - Monika Drápalová Jeden z najkrajších modelov Moniky Drápalovej.

Pre zákazníčky, ktoré sú ochotné experimentovať, je asi najlepšou módnou voľbou tvorba Slováka Marcela Holubeca. Ten sa v temnej kolekcii doplnenej jedným nevinne bielym modelom pokúsil reflektovať situáciu vo svete. „Chcel som, aby si ľudia tu uvedomili, čo sa okolo nich deje,“ skonštatoval autor, ktorý šatami odrážal agresiu vo svete okolo seba. Podčiarkovali to vojenské klobúky, zvýraznené plecia, ale aj hudba, ktorá sprevádzala modelky.

Jeden z najkrajších modelov Jany Pištejovej. Foto: ORANGE
Orange Fashion Show 2008 - plesové šaty - Jana Pištejová Jeden z najkrajších modelov Jany Pištejovej.

Práve Holubec dal tiež priestor mladučkej Eme Müllerovej. Šetnásťročná dcéra speváka Richarda Müllera a jeho manželky Sone vyzerala naozaj očarujúco. Jej krása v kombinácia s temnou dizajnérskou víziou pôsobila doslova nebezpečne. V kolekcii od slovenského tvorcu sa nezabudlo ani na dámy s plnšími tvarmi. Modelka s proporciami Venuše zahalená v čiernom vyzerala očarujúco. 

Aj kyprejšie dámy môžu na plese zažiariť. Foto: ORANGE
Orange Fashion Show 2008 - plesové šaty - Marcel Holubec W. Aj kyprejšie dámy môžu na plese zažiariť.

Záver už patril cukríkovej romantike od Jany Pištejovej. V jej šatách očarila strelkyňa Danka Barteková a práve pri jej modeloch si asi mnoho dám povedalo, že šaty na ples si práve vybrali. Kto má chuť na čipky, volániky alebo trblietavé vyšívanie – mal by zamieriť práve do salónu slovenskej dizajnérky, ktorá dlhoročne spolupracuje napríklad so Zlaticou Puškárovou.

Isté je jedno – nájsť si tu „vysnívaný“ plesový model mohol hádam každý…

Modelka predvádza model z dielne českej...
Modelky predviedli netradičné kreácie z dielne...
+28Strelkyňa Danka Barteková zažiarila v róbe...
debata chyba

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...