V Česku vydražili nahé krásky z Pirelli za 270 tisíc - a čo Slováci?

Exkluzívny kalendár Pirelli sa opäť stal objektom dobročinných dražieb. Pravda.sk pripravuje aukciu na 16. december, český server Idnes.cz vydražil kalendár za 270 tisíc korún českých.

04.12.2008 05:00 , aktualizované: 17:43
Pirelli 2009 - Malgosia Bela a Mariacarla Boscono Foto:
Modelky Malgosia Bela (vľavo)a Mariacarla Boscono pózujú v kalendári Pirelli 2009.
debata

Napínavá dražba na českom serveri Idnes.cz o exkluzívny výtlačok kalendára Pirelli 2009 sa skončila. Suma dosiahla hranicu 270 tisíc korún českých. Presne za toľko si slávny kalendár odnesie záujemca Radek Grill a kompletná čiastka poputuje Masarykovmu onkologickému ústavu v Brne na zakúpenie prístroja na ožarovanie.

Dražba o nové dielo Pirelli, o ktoré sa tentoraz postaral fotograf Peter Beard, sa uskutoční aj na stránke Pravda.sk. Presne 16. decembra sa budú môcť záujemcovia, ktorí chcú pomôcť a zároveň sa stať majiteľom legendárneho umeleckého a fotografického objektu, zabojovať v aukcii na stránke Pravda.sk.

Dražba kalendára Pirelli 2009 na Pravda.sk:

Presne 16. decembra 2008 od 9.00 teda odštartujeme dražbu exkluzívneho výtlačku Pirelli 2009 s poradovým číslom 8643. Šťastný majiteľ sa bude môcť pýšiť výnimočným dielom, ktoré pozná celý svet, ale rovnako ho môže hriať dobrý pocit pri srdci, že pomohol. Peniaze získa Spoločnosť priateľov detí a detských domovov Úsmev ako dar, ktorá vyčlení na konkrétny projekt.

Pravidlá pre zapojenie sa do dražby sú jednoduché. Vyplnením formulára na zadanej adrese (zverejníme ju v deň aukcie) sa záujemca zapojí do dražby. Nutné je vypísať kontaktné údaje v podobe emailovej adresy a telefónu, ktoré sa na stránke Pravda.sk nezobrazia. Slúžia zamestnancom Pravda.sk na overenie totožnosti a reálneho záujmu o kalendár. Po telefonickom overení je záujemca zapojený do dražby, odstúpiť z nej môže kedykoľvek v priebehu dňa. Vstúpiť do dražby je možné kedykoľvek medzi 9.00 až 15.50 (koniec je o 16.00, desať minút si redakcia vyhradzuje na overenie údajov dražiteľa). Vstupná čiastka by mala prevyšovať poslednú zverejnenú sumu na stránke aukcie.

V prípade dražby platí pravidlo, že od poslednej prijatej ponuky pred skončením uvedeného časového limitu (16.00) sa začína odpočítavať päťminútový interval, počas ktorého je možné poslednú ponuku prebiť vyššou sumou – t.j. pokiaľ bude posledná suma prijatá o 15:58:24, zadať vyššiu ponuku je možné do 16:03:24. Pokiaľ tak záujemca urobí, ďalší päťminútový interval sa ráta od času zadania jeho ponuky. Ak sa nenájde nikto, kto by chcel ponuku navýšiť, dražba je uzatvorená a majiteľom kalendára sa stane dražiteľ s poslednou najvyššou ponukou.

Už o pár dní sa teda na stránke Pravda.sk opäť uskutoční dražba exkluzívneho výtlačku slávneho kalendára, ktorého história sa datuje od roku 1964. Dnes, s viac ako štyridsaťročným odstupom si však publikácia stále drží výnimočnú umeleckú úroveň, ktorá je zároveň posolstvom pre svet.

Dražba o kalendár Pirelli 2009 na stránke Idnes.cz prebiehala takto

Toto motto sa podarilo tvorcom kalendára v aktuálnej podobe naplniť naozaj do písmena. Na starosť si ho totiž vzal známy fotograf, dokumentarista, no predovšetkým ekologický aktivista Peter Beard. Pred jeho objektív sa postavilo sedem očarujúcich modeliek. Kanaďanka Daria Werbovy, Brazílčanky Isabeli Fontana a Emanuela De Paula, Holanďanky Lara Stone a Rianne Ten Haken a tiež talianska kráska Mariacarla Boscono a Poľka Malgosia Bela – krásu a vnútorné vyžarovanie tejto sedmičky modeliek použil Beard na fotografiách, ktorých hlavným posolstvom je upozorniť na pľundrovanie africkej prírody a ničenie jej nepoškvrnenej krásy za účelom zisku.

Ako sa fotil kalendár Pirelli 2009 – exkluzívne zábery

Sedem žien tentoraz nezostáva jedinými hrdinkami diela. Ako svojbytný hrdina tu vystupuje aj samotná africká príroda. Zachytená v kráse, ale aj momentoch naturálnej drsnosti a nevyhnuteľnosti prírodného kolobehu.

Toto výnimočné dielo môže aj tento rok získať okrem vyvolených predstaviteľov politickej, aristokratickej a umeleckej špičky aj niekoľko najúspešnejších záujemcov. Samozrejme, unikátne dielo si musia vydražiť. Na Slovensku túto jedinečnú možnosť už piaty rok núka jedine stránka Pravda.sk v spolupráci s denníkom Pravda.

Minulý rok sme dielo vytvorené priamo v uliciach Šanghaja módnym fotografom Patrickom Demarchelierom vydražili za rovných 200 000 Sk, ktoré putovali na konto Spoločnosti priateľov detí a detských domovov Úsmev ako dar.

Kanadská topmodelka Daria Werbovy na jednej z...
"Divoké" hostesky v Prahe predstavili kalendár...
+6Brazílska topmodelka Isabeli Fontana pózuje v...
debata chyba

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...