Miss Slovensko 2019 je kráska z Bratislavy: Čím očarila porotu?

Slovensko má opäť novú kráľovnú krásy. V sobotu večer titul získala Frederika Kurtulíková z Bratislavy.

27.04.2019 23:13 , aktualizované: 28.04.2019 09:17
debata (41)
zväčšiť Víťazka Miss Slovensko Frederika Kurtulíková z... Foto: SITA, Alexandra Čunderlíková
Víťazka Miss Slovensko Frederika Kurtulíková z Bratislavy počas finálového večera súťaže krásy Miss Slovensko 2019. Víťazka Miss Slovensko Frederika Kurtulíková z Bratislavy počas finálového večera súťaže krásy Miss Slovensko 2019.

V aktuálnom ročníku súťaže krásy dostala Kurtulíková poradové číslo 4 a to bolo pre ňu zjavne šťastným číslom aj počas sobotňajšieho finálového večera, kde o priazeň poroty, ale aj divákov bojovala dvanástka finalistiek.

Víťazka Miss Slovensko Frederika Kurtulíková z...
Prvá vicemiss 2019 Alica Ondrášová z Unína.
+18Druhá vicemiss 2019 Natália Hrušovská z Nitry.

Rodáčka z Bratislavy zaujala okrem pôvabov určite aj svojou vyzretosťou a profesionalitou. Bývalá tanečnica, ktorá od 17 rokov pracuje v modelingu, precestovala svet a patrí medzi jazykovo najzdatnejšie dievčatá v súťaži. Okrem angličtiny ovláda čiastočne aj španielčinu a francúzštinu.

Najväčšou výzvou pre novú kráľovnú krásy bude podľa jej slov príprava na Miss World, popri čom sa plánuje venovať aj svojej vlastnej charitatívnej činnosti. „Takáto svetová súťaž si vyžaduje perfektnú pripravenosť vo všetkom. A popri tom sa chcem venovať charite. Mám veľmi blízko k malým deťom, takže by som si vedela predstaviť pomoc detičkám v detských domovoch, motivovať ich, učiť ich jazyky, to je podľa mňa veľmi dôležité,“ priblížila Kurtulíková.

Porota, v ktorej čele sedela riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková, udelila aj tituly 1. a 2. vicemiss. Pomyselnú striebornú priečku získala Alica Ondrášová a na bronzovom mieste a s titulom 2. vicemiss odchádza domov Natália Hrušovská.

zväčšiť Prvá vicemiss Miss Slovensko 2019 Alica... Foto: SITA
Prvá vicemiss Miss Slovensko 2019 Alica Ondrášová (vľavo) a druhá vicemiss Natália Hrušovská. Prvá vicemiss Miss Slovensko 2019 Alica Ondrášová (vľavo) a druhá vicemiss Natália Hrušovská.

Prvou vicemiss sa stala Alica Ondrášová z Unína, ktorá získala aj titul Miss príjemný hlas a riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková jej na jednom zo sústredení v polovici marca udelila tiež titul Miss Sport. „Cítim sa úplne úžasne, je to neopísateľný pocit, veľmi si to užívam,“ vyznala sa Ondrášová, ktorá podľa nej zaujala porotu i pre svoje predchádzajúce skúsenosti s modelingom. „Skúsila som si už aj súťaž Miss a bola som i v zahraničí. A možno zavážilo aj to, že spievam, keďže na svetových súťažiach je aj takáto talentová disciplína,“ usúdila 23–ročná tmavovláska.

Druhou vicemiss sa je Natália Hrušovská z Nitry. „Mám veľmi zmiešané pocity, sú to pocity šťastia, radosti, dojatia a trocha aj smútku, pretože viem, že s dievčatami naše sústredenia končia. No verím tomu, že sa budeme stretávať aj naďalej a že si budeme ďalej užívať spoločné chvíle,“ poznamenala najvyššia z tohtoročných finalistiek, ktorá po krátkom oddychu plánuje opäť na sebe intenzívne pracovať. „Sú to nielen radosti, ale aj povinnosti. Chcela by som sa ešte zdokonaliť v športových disciplínach a v angličtine a ďalších jazykoch,“ uviedla.

Finalistka súťaže Miss Slovensko s číslom 4... Foto: TASR, Pavol Zachar
Finalistka súťaže Miss Slovensko s číslom 4 Frederika Kurtulíková. Finalistka súťaže Miss Slovensko s číslom 4 Frederika Kurtulíková.

Dievčatá sa počas večera predstavili v niekoľkých vstupoch. Na móle predviedli domácu módu od dizajnérov ako Michaela Ľuptáková, Lukáš Krnáč, Michael Kováčik či Izabela Komjati, ale tiež modely luxusných zahraničných značiek. Nechýbala tentoraz ani voľná disciplína, ktorá vznikla ako hromadné číslo. Divákov však zabávali aj pozvaní umelci, medzi nimi napríklad speváčka Celeste Buckingham či spevák Adam Ďurica. O moderovanie sa postaral Michal Sabo s českým kolegom Liborom Boučkom.

Nová Miss Slovensko 2019 Frederika Kurtuliková.
Finalistka číslo 4 Federika Kurtuliková Nová Miss Slovensko 2019 Frederika Kurtuliková.

Miss Slovensko 2019 získala postup na Miss World 2019, honorovanú zmluvu, luxusný automobil, exkluzívnu dovolenku a ďalšie zaujímavé ceny. Prvá vicemiss Slovensko 2019 pocestuje na svetovú súťaž Miss International a druhá vicemiss bude Slovensko reprezentovať na súťaži Miss Supranational.

VIDEO: Krásky z Miss sa pripravovali na promenádu v plavkách. Prezradili ako!

Video
Miss Press 2019 Tereza Turzová z Púchova.
Finalistka súťaže Miss Slovensko s číslom 1...
+13Finalistka súťaže Miss Slovensko s číslom 2...

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #žena #Miss Slovensko #víťazka #Frederika Kurtulíková

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....