Táto kráska sa narodila ako chlapec, teraz predvádza bielizeň s 'anjelikmi'

Oficiálne stanovisko sa zatiaľ neobjavilo, ale správy sa šíria rýchlo. Značka Victoria's Secret údajne začala spolupracovať s prvou transgender modelkou.

05.08.2019 14:01
debata (2)
Brazílska modelka Valentina Sampaio na... Foto: SITA/AP, Andre Penner
Brazílska modelka Valentina Sampaio na archívnom zábere. Brazílska modelka Valentina Sampaio na archívnom zábere.

Reč je o Valentine Sampaio, 22-ročnej Brazílčanke, ktorá sa narodila ako muž, ale dnes pôsobí vo vrcholovom modelingu a patrí medzi najžiadanejšie modelky súčasnosti. Jej pôvaby už zachytili objektívy pre magazíny ako Vogue, Elle či Harper's Bazaar. V roku 2017 sa stala prvou transgender modelkou, ktorá sa ocitla na titulnej strane časopisu Vogue Paris.

Sampaio by údajne už mala fotiť kampaň na plavky a spodnú bielizeň spoločne s ďalšími modelkami. Svedčia o tom slová Lais Ribeiro, ďalšej brazílskej krásky, ktorá na svojom Twitteri zverejnila informáciu o tom, že Valentina fotografovala spoločne s ďalšími modelkami. „Prvá transgender modelka fotí s VS. Z tohoto mám veľkú radosť,“ napísala Ribeiro.

Brazílska topmodelka Lais Ribeiro na archívnom... Foto: SITA/AP, Andy Wong
Brazílska topmodelka Lais Ribeiro s podprsenkou Champagne Nights Fantasy Bra v hodnote 2 milióny dolárov. Brazílska topmodelka Lais Ribeiro na archívnom zábere.

Na oficiálne stanovisko amerického výrobcu dámskej bielizne sa zatiaľ čaká. Nie je ani jasné, či Valentina Sampaio môže zmeniť rozhodnutie značky neorganizovať výročnú módnu prehliadku Victoria's Secret, ktorá je známa ako prehliadka sexy anjelikov v dámskej bielizne a pompéznych kostýmoch.

Prehliadku údajne zrušili pred pár mesiacmi práve pre nevyberavé komentáre jedného zo zástupcov značky, ktorý odmietol obsadenie transgender modeliek. Firme Victoria's Secret vyčítajú už dlhší čas nedostatok inkluzivity na móle, ale tiež sa jej prehliadky často stretávajú s kritikou za prezentáciu žien ako sexuálnych objektov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #Victoria´s Secret #Valentina Sampaio

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...