Šok či logický vývoj? Victoria's Secret zrušila slávnu prehliadku sexy bielizne

Americký výrobca spodnej bielizne Victoria's Secret zrušil svoju každoročnú módnu prehliadku.

22.11.2019 08:50
Zľava: Modelky Adriana Lima, Lily Donaldson,... Foto: ,
Zľava: Modelky Adriana Lima, Lily Donaldson, Alessandra Ambrosio, Taylor Hill, a Martha Hunt v závere prehliadky Victoria´s Secret v Paríži.
debata (10)

Na svojich internetových stránkach o tom informovala britská BBC. Stalo sa tak kvôli klesajúcej sledovanosti a kritike, ktorú táto show vyvolávala.

Spoločnosť L Brands, pod ktorú Victoria Secret spadá, vo štvrtok uviedla, že musí pracovať na „vývoji“ svojej marketingovej stratégie a hľadať ďalšie spôsoby, ako komunikovať so zákazníkmi. Prehliadku, na ktorej vystupovali najžiadanejšie topmodelky sveta, firma Victoria Secret organizovala od roku 1995 a svojho času bola považovaná za jednu z významných udalostí v módnej a zábavnej brandži.

VIDEO:

Video

Milióny ľudí každý rok sledovali často rafinované kreácie, ktoré predvádzali ženy s dokonalou postavou. Medzi „anjelikov“ Victoria's Secret, ako sa modelkám spoločnosti hovorí, patrila napríklad Karolína Kurková, Gisele Bündchen, Daniela Peštová alebo Heidi Klum.

Avšak vlani sledovanosť prehliadky klesla na doteraz najnižšiu úroveň a jej usporiadatelia sa stretli s kritikou, že je sexistická, zastaraná a jednotvárna.

Vášnivú odozvu vlani vyvolal tiež výrok vtedajšieho šéfa marketingu Victoria Secret Eda Razeka, ktorý v rozhovore pre módny časopis Vogue naznačil, že na prehliadkach spodnej bielizne firmy by nemali vystupovať transsexuálne modelky. Neskôr sa ospravedlnil a začiatkom tohto roka zo svojho postu odišiel.

Modelka Adriana Lima ako perlová kráľovná na... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Modelka Adriana Lima ako perlová kráľovná na prehliadke Victoria's Secret Fashion Show. Modelka Adriana Lima ako perlová kráľovná na prehliadke Victoria's Secret Fashion Show.

Povesť spoločnosti L Brands tiež pokazila skutočnosť, že jej zakladateľ, miliardár Les Wexner patril medzi priateľov finančníka Jeffreyho Epsteina. Ten v auguste spáchal samovraždu vo väzení, kde čakal na súdny proces pre podozrenie zo zneužívania mladistvých dievčat. Wexner Epsteina zamestnával čoby poradcu, v roku 2007 s ním ale prerušil kontakty. Tento rok v septembri Wexner priznal, že „sa hanbí“ za to, že Epsteinovi dôveroval, pripomína americká televízia CNN.

Spoločnosť L Brands tento týždeň oznámila, že v treťom štvrťroku zaznamenala čistú stratu vo výške 252 miliónov dolárov, k čomu podľa BBC prispel aj slabý predaj spodnej bielizne Victoria's Secret.

Model Adriana Lima (v strede) je najstaršou...
Modelka na prehliadke Victoria´s Secret Fashion...
+42Modelka na prehliadke Victoria´s Secret Fashion...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #modelka #Victoria´s Secret #šou #zrušenie #stratégia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...