Žiadna retuš, ale sú nádherné! Emma Watson či Claire Foy v kalendári Pirelli

Kedysi mal povesť najpikantnejšieho luxusného kalendára na svete. Ale firma Pirelli pri svojom povestnom kalendári ustúpila zo zobrazovania nahoty a provokácií. Limitované dielo na rok 2020 vzniklo ako pocta Júlii!

04.12.2019 13:15
debata (1)
Fotografia britskej herečky Emmy Watsonovej v... Foto: Reuters, 2020 Pirelli Calendar by Paolo R
Emma Watson, Pirelli 2020 Fotografia britskej herečky Emmy Watsonovej v kalendári firmy Pirelli na rok 2020. Kalendár dostal názov "Looking for Juliet", fotografie vytvoril Talian Paolo Roversi a na záberoch zachytil príbeh zamilovanej Júlie z hry Rómeo a Júlia Williama Shakespeara.

Reč je, samozrejme, o slávnej postave Williama Shakespeara – Júlii Capuletovej z hry Rómeo a Júlia. Kalendár, ktorý dostanú len vybraní podnikatelia, politickí predstavitelia či celebrity, dostal názov Looking for Juliet (Hľadanie Júlie). Za objektív sa postavil slávny taliansky fotograf Paolo Roversi.

Fotografia britskej herečky Emmy Watsonovej v...
Britská modelka a herečka Mia Goth v novom...
+11Britská herečka Claire Foy v kalendári firmy...

Možno aj vďaka literárnej téme sa podarilo tvorcom získať na projekt kalendára na rok 2020 slávne mená zo sveta filmu. Pred objektívom Roversiho pózovala napríklad herečka Kristen Stewart, jej krajanka Yara Shadidi či britská hviezda Claire Foy.

Britská herečka Claire Foy v kalendári firmy... Foto: Reuters, 2020 Pirelli Calendar by Paolo Roversi
Claire Foy Britská herečka Claire Foy v kalendári firmy Pirelli na rok 2020. Kalendár dostal názov "Looking for Juliet", fotografie vytvoril Talian Paolo Roversi a na záberoch zachytil príbeh zamilovanej Júlie z hry Rómeo a Júlia Williama Shakespeara.

Už zo záberov je jasné, že fotografie sú ladené dobovo. Patina na záberoch je však pre Roversiho tvorbu príznačná. Pracuje predovšetkým so svetlom a nepoužíva retuš. Aj preto pôsobia niektoré momentky veľmi naturálne a surovo, nie však surovo v negatívnom zmysle, sú skôr ľudské a veemi nežné, občas melancholické a inokedy snové.

Spoločnosť Pirelli uviedla kalendár v utorok večer v talianskej Verone, kde sa odohrával aj príbeh slávnych milencov. Na galavečere sa zúčastnila už spomenutá Claire Foy, Mia Goth, ale tiež napríklad Whoopi Goldberg. Známy výrobca pneumatík tiež zverejnil niekoľko záberov z nového kalendára prostredníctvom tlačových agentúr. Aj preto si môžete niektoré fotografie pozrieť práve v našej galérii. Stojí to za to!

Zľava: Herečka Whoopi Goldberg, herečka a... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Zľava: Herečka Whoopi Goldberg, herečka a modelka Mia Goth, herečka Yara Shahidi, fotograf Paolo Roversi, herečka Claire Foy a šéf firmy Pirelli Marco Tronchetti Provera. Zľava: Herečka Whoopi Goldberg, herečka a modelka Mia Goth, herečka Yara Shahidi, fotograf Paolo Roversi, herečka Claire Foy a šéf firmy Pirelli Marco Tronchetti Provera.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Rómeo a Júlia #Kristen Stewart #kalendár #Pirelli #Emma Watson #Mia Goth #Claire Foy #Paolo Roversi

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...