Miss Universe 2019 je z Južnej Afriky, Slovenka sa medzi TOP 20 nedostala

Titul Miss Universe pre rok 2019 získala 26-ročná Zozibini Tunzi z Južnej Afriky. Porazila Madison Andersonovú z Portorika, ktorá skončila druhá a Sofiu Aragón z Mexika, ktorá sa umiestnila na tretej priečke.

09.12.2019 08:54
USA-MISS UNIVERSE Foto: ,
Zľava: Sofia Aragón z Mexika (3. miesto), Miss Universe 2019 Zozibini Tunzi z Južnej Afriky a Madison Anderson z Portorika (2. miesto) - víťazky súťaže Miss Universe 2019.
debata (17)

Súťaže, ktorá sa tento rok konala v americkej Atlante, sa zúčastnila aj zástupkyňa Slovenska, Laura Longauerová, do finálovej dvadsiatky sa ale nedostala.

O korunku súťažilo 90 krások z celého sveta. Pre Južnú Afriku ide o tretie víťazstvo v spomínanej súťaži, korunku si zástupkyňa tejto krajiny vybojovala aj v roku 2017.

Zozibini Tunzi z Južnej Afriky sa stala  Miss... Foto: Reuters
Zozibini Tunzi Zozibini Tunzi z Južnej Afriky sa stala Miss Universe 2019.

Porote i divákom sa dievčatá predstavili v plavkách, vo večerných šatách a snažili sa zaujať aj pohotovými odpoveďami na najrôznejšie otázky. Na otázku, prečo je práve ona tou správnou voľbou, Tunzi ešte pred vyhlásením výsledkov odpovedala: „Vyrastala som vo svete, kde žena, ktorá vyzerala ako ja, s mojou farbou kože a s mojimi vlasmi, nebola nikdy považovaná za krásnu. Myslím si, že je na čase, aby sa to dnes skončilo.“

Zozibini Tunzi z Južnej Afriky sa stala  Miss...
Zozibini Tunzi z Južnej Afriky sa stala  Miss...
+6Zozibini Tunzi z Južnej Afriky sa stala  Miss...

Miss Universe je jednou z niekoľkých súťaží krásy na planéte, organizuje sa od roku 1952 a je pôvodom z Kalifornie. Súbežne s Miss Universe beží konkurenčná Miss World a oveľa mladšia Miss Earth. Tá sa organizuje od roku 2001 väčšinou na Filipínach a zameriava sa nielen na krásu dievčat, ale aj na životné prostredie.

Laura Longauerová, 23 rokov, Detva - Slovensko... Foto: JAN TÚMA
Laura Longauerova Laura Longauerová, 23 rokov, Detva - Slovensko reprezentovala na Miss Universe 2019.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Laura Longauerová #Miss Universe 2019

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...