Češka Pořízková ukázala skutočné ja! Žiaden mejkap, sivé vlasy a tie reakcie...

Dodnes je mnohými považovaná za jednu z prvých supermodeliek. Česká rodáčka Pavlína Pořízková nedávno vyvolala vlnu záujmu svojím príspevkom o starnutí.

04.02.2020 00:00
debata (10)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Today narcissism is king and constant self-improvement is queen. Who wants to see “real” people on social media? No, we want aspirational. We want tips and secrets and shortcuts to how best present ourselves in the most glowing light. We want people to envy us, to copy us, to buy what we sell them, whether it’s our words, our brands, torture or magic. In this crowded forrest of aspirations, I look for the little meadows of peace. To me, those are the truthful ones, the ones that don’t always look amazing, and don’t always feel amazing, and aren’t just so fucking thrilled to be their awesome selves. So, this is what I really look like. Not a great photo, early in the morning, no make up no filters, just the real true me. I’ll be turning 55 soon. At first glance, I think - ew. I look so old. Grief is certainly no beauty maker. My eyelids are starting to droop. The jowly bits next to my mouth don’t only make me look older but also somehow bitter. The gray in my hair is an easy fix, although, honestly, I’d love to just grow it out and stop coloring. Now, how can I help to make all this -what we consider flaws - to be seen differently, to be seen as confidence and beauty of a mature age rather than something that needs to be eliminated? I used to think gray hair was aging, that it was a sign of giving in to being old, but thanks to many glorious and rocking hot women on Instagram, I’ve changed my vision to gray hair being sexy and confident. @themiddleagedgoddess @annikavonholdt There was a quote by @pink to her little daughter, about how it was not for them to fix themselves to fit the standards of beauty, but rather to help other people discover their beauty. Now, that is something to strive for. Not change yourself to fit in the box, but to blow up the fucking box. I’d like to end this post with a rousing “ let’s blow up the fucking box, ladies”, but although I really want to, and will try my best, the truth is that I am a mid-fifties woman, I’m vain and insecure, and next week I could decide to have surgical help to fit the comfortable and warm and familiar box instead of crusading to blow it up. #selfie #truth #beauty #sexyhasnoagelimit#blowupthefuckingbox

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov),

Dnes 54-ročná hviezda magazínov, ktorá po emigrácii rodičov z Českej republiky vyrastala vo Švédsku a následne v USA, často diskutuje o posadnutosti mladšej generácie večnou mladosťou. Príspevok, ktorý sa objavil na jej Instagrame pred pár dňami, ukázal jej prirodzenú podobu a mnohých prekvapil, či zaskočil.

Pořizková sa na obrázku objavuje bez mejkapu, s výraznejšími kruhmi pod očami a s odrastenými korienkami sivých vlasov, ktoré si pravidelne farbí. K záberu potom prikladá rečnícku otázku „Kto chce vlastne dnes vidieť skutočných ľudí na sociálnych sieťach?“.

Paulína Pořízková na párty magazínu Sports... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Paulína Pořízková Paulína Pořízková na párty magazínu Sports Illustrated v New Yorku v roku 2018.

„Dnes je narcizmus kráľ a neustále sebavylepšovanie kráľovnou. Chceme tipy a tajomstvá, žiadame skratky k tomu, aby sme sa čo najlepšie odprezentovali v žiarivom svetle. Chceme, aby nám ľudia závideli, kopírovali nás, kupovali, čo im predávame, či už sú to naše slová, značky, naše utrpenie alebo čaro,“ napísala Pořizková na Instagrame.

„Tak, takto v skutočnosti vyzerám. Nie je to najlepšie foto, urobené skoro ráno, žiadne filtre, žiaden mejkap, len skutočné moje ja. Čoskoro oslávim 55. narodeniny. Pri prvom pohľade si vravím – uf. Vyzerám taká stará. Smútok rozhodne nie je žiadne skrášľovač,“ komentovala záber Pořízková, ktorá koncom minulého roka prišla o manžela Rica Ocaseka. Hoci dvojica spolu nežila, mali stále blízky vzťah a jeho smrť modelku zasiahla.

Ako však hovorí, možno aj preto sa zmieruje so svojím skutočným ja. So svojím starnutím. Zároveň však priznáva, že ambícia, aby ženy nenasledovali škatuľky, ale vytvorili si vlastnú, komplikuje jej strach a márnivosť. „Pravda je, že som zrelá päťdesiatnička, som márnivá a neistá a budúci týždeň sa možno rozhodnem pre nejakú chirurgickú pomoc, aby som zapadla do tej teplučkej a pohodlnej škatuľky namiesto toho, aby som z nej vystúpila,“ doplnila ešte Pořízková.

Za svoj odkaz si však slávna dáma s českou krvou v žilách vyslúžila množstvo pozitívnych reakcií a odkazov. Nielen preto, že sa odvážila ukázať svoje skutočné ja, ale že sa nebojí priznať aj pochybnosti a vnútorné dilemy, ktoré život vo svete dokonalej krásy prináša.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #bez mejkapu #Instagram #sivé vlasy #vzhľad #Pavlína Pořízková

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....