Krásna Peštová v 49 rokoch hviezdou reklamy na bielizeň! Tu sú zábery

O jej kráse a pôvaboch v modelingovej brandži nepochybuje nik. A teraz sa českej rodáčke Daniele Peštovej podaril výnimočný kúsok. Je tvárou reklamnej kampane slávnej značky Victoria's Secret!

20.03.2020 12:04 , aktualizované: 14:50
debata
Modelky Joan Smalls (vľavo) a Daniela Peštová v... Foto: Victoria's Secret via Bestimage / Bestimage / Profimedia
Modelky Joan Smalls (vľavo) a Daniela Peštová v kampani Body by Victoria's Secret. Modelky Joan Smalls (vľavo) a Daniela Peštová v kampani Body by Victoria's Secret.

Áno, toto nie sú riadky, ktoré by sme skopírovali z článku starého dvadsať rokov. Plavovlasá modelka a partnerka speváka Pavla Haberu sa vo svojich 49 rokoch stala jednou z tvári kampane na líniu spodnej bielizne od najznámejšieho amerického výrobcu.

Prekvapivý je v prvom rade fakt, že si značka vybrala na nové fotenie aj zrelé krásky. Doposiaľ sa totiž ich reklamná komunikácia sústreďovala okolo mladých a dokonalých „anjelikov“ z celého sveta. Už minulý rok však bol výrobca nutený zrušiť veľkolepú výročnú módnu prehliadku, ktorá bola kedysi udalosťou v módnom svete aj svete šoubiznisu. Predstavitelia firmy čelili pre nedostatok inkluzitivy výraznej kritike, či už to bolo pre modelky s krivkami, modelky rôzneho veku alebo napríklad posledná kauza kvôli odmietaniu transgender modeliek.

Česká modelka Daniela Peštová na zábere z novej...
Česká modelka Daniela Peštová (druhá sprava) s...
+1Modelky Joan Smalls (vľavo) a Daniela Peštová v...

Tentoraz sa teda rozhodli zástupcovia značky zmeniť svoju stratégiu a na záberoch k novej kolekcii Body by Victoria's Secret sa okrem krásnej Peštovej objavila aj dánska modelka Helena Christensen, XXL modelka Candice Huffin či hviezdy súčasného modelingu ako Jasmine Tookes alebo Joan Smalls, Barbara Palvin.

Peštová kampaň fotila ešte koncom februára a vtedy tiež o tom tajuplne informovala na svojom Instagrame. Fanúšikom však zverejnila len momentky zo štúdia, kde sa kampaň fotila. Necelý mesiac neskôr a výsledok sa už dá vidieť v jeho finálnej podobe. „Keď mi zavolala agentka z New Yorku s ponukou na fotenie pre Victoria's Secret, neváhala som ani minútu, hneď som na ňu kývla. Je to moja srdcová záležitosť. Spolupráca s touto značkou bola vždy radosťou a vysoko profesionálna,“ uviedla Peštová.

„Pôvodne sa malo fotiť už pred viac ako mesiacom, ale produkcia sa posunula a hrozilo, že o prácu prídem, pretože som mala potvrdenú už inú prácu v Európe. Nakoniec ale všetko klaplo, takmer doslova som preletela z jednej práce na druhú,“ komentovala česká kráska, ktorá popdoruje strátégiu inkluzivity.

Zdá sa však, že napriek tomu, že výrobca dámskej bielizne sa konečne rozhodol tvoriť pre „všetky ženy“, aktuálna kampaň ho z biedy nevytrhne. Dôvodom je koronavírus, pre ktorý značka najprv musela zavrieť kamenné obchody v USA a Kanade. V noci zo štvrtka na piatok informovala aj o dočasnom zastavení online-predaja, pričom zatiaľ platí plné platy všetkým zamestnancom, ktorí zostali doma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kampaň #vek #reklama #bielizeň #Daniela Peštová

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...