Láska v čase korony! Magazín Vogue má na obálke fotku zamilovaných Slovákov

Už bezmála mesiac v Európe trvá obdobie, ktoré odštartovalo šírenie koronavírusu. Jeho dopad zasiahol naozaj všetky oblasti života. Módnu nevynímajúc. Jeden z magazínov zareagoval naozaj pohotovo a majú v tom prsty Slováci!

01.04.2020 12:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Uma imagem não vale só mais que mil palavras. Vale também enquanto documento histórico. E a liberdade de 2020 vai ser reconhecível assim: confinada. Seja por quatro paredes, seja por uma máscara, sempre com uma luz que espreita pela janela de um futuro que virá melhor, e mais livre. E vai ser reconhecível hoje ou daqui a dez anos. A Vogue Portugal “Freedom on Hold” chega às bancas a 02 de abril, juntamente com o download gratuito do pdf - porque estamos juntos nisto. Mas para não perder uma edição tão especial e que ficará para a história, pode assegurar a sua cópia já em Vogue.pt/shop. #freedomonhold Capa 01 de 02. — An image isn’t just worth more than a thousand words. It’s worth as a historical document as well. And 2020’s freedom will be recognizable like this: in confinement. Be it within four walls, be it separated by a mask, always with a ray of light peeking from the window of a brighter and better future - with more freedom. And it’ll be recognizable today and in ten years time. Vogue Portugal is out on stands on April 2nd, along with the free download of our pdf - we’re still in this together. But to make sure you don’t lose such a special issue, one that will be forever part of History, make sure you grab your copy now at Vogue.pt/shop [link in bio]. #freedomonhold Cover 01 of 02. #vogueportugal #editorinchief @Sofia.slucas #coverartdirection @jsantanagq #photography @branislavsimoncik #models @bibibaltovic @adambardy #mask @lukaskimlicka #freedom #liberdade #april #freedomissue @lighthouse.publishing

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Portugal (@vogueportugal),

Na obálke aprílového vydania magazínu Vogue Portugal sa objavila fotografia od slovenského fotografa Branislava Šimončíka. Čiernobiely záber zachytáva dvojicu v zamilovanom bozku. Akurát, že obaja majú na tvári nasadené ochranné rúško a bozk sa tak odohráva cez bielu látku, ktorá má chrániť pred prenosom vírusom.

V podobe celej titulnej strany majú prsty Slováci. Šimončík totiž pred svojím objektívom zvečnil slovenského modela a herca Adama Bardyho a spolu s ním aj modelku Bibiánu Baltovičovú. Dvojica tvorí pár aj v skutočnom živote, čím je záber ešte o niečo sugestívnejší. Urastený Bardy, ktorého môžu diváci poznať aj zo seriálu Pán profesor, a jeho krásna polovička v minulosti spoločne fotili aj pre niekoľko domácich slovenských magazínov. O podobu obyčajných bielych rúšok, ktoré zakrývajú nos a pery oboch protagonistov záberu, sa postaral Lukáš Kimlička.

„Obrázok nemá cenu len tisíc slov. Platí aj ako historický dokument. A sloboda roku 2020 bude rozpoznateľná takto: ako obmedzená. Buď štyrmi stenami alebo maskou, vždy však so svetlom, ktoré vykukuje oknom do budúcnosti, lepšej a slobodnejšej. Pochopíme to dnes alebo možno za desať rokov,“ znie komentár k fotografii, ktorá je určite prvou titulnou stranou módneho magazínu reagujúcou na pandémiu koronavírusu. Do predaja ide aprílové vydanie práve v piatok 2. apríla.

Situácia s pandémiou sa však výrazne odrazila aj na stave médií, najmä tých printových. Za posledné týždne totiž výrazne poklesli príjmy z inzercie a aj v nablýskanom svete luxusnej módy a kozmetiky sa tržby zo dňa na deň ocitli na historických minimách. Aká teda bude budúcnosť tlačených médií, ktoré sú závislé od reklamy ale aj čitateľov, ktorí si ich kupujú, ukáže budúcnosť tiež. Zostáva dúfať, že nádej „portugalsko-slovenského“ Vogue je opodstatnená.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#aslongasstarsareaboveyou

Príspevok, ktorý zdieľa Bibiána Baltovičová (@bibibaltovic),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Šak ale ináč tu je furt slnko #thisisus

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Bardy (@adambardy),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #Vogue #Branislav Šimončík #magazín #Adam Bardy #koronavírus

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...