Claudia Schiffer má 50! Odvážne zábery? Tých sa blond bohyňa nebála

Jej príťažlivé krivky mali zostať skryté pred zrakom verejnosti v právnickej kancelárii, ale osud rozhodol inak.

25.08.2020 00:00
debata (3)

Claudia Schiffer sa namiesto toho stala hviezdou modelingu 90. rokov, v jej začiatkoch ju prirovnávali k Brigitte Bardotovej. Modrooká modelka, herečka a módna návrhárka sa dnes venuje návrhárstvu, charite a rodinnému životu. V utorok 25. augusta oslavuje päťdesiatku.

Claudia Schiffer  na móle v roku 1995. Foto: Profimedia
Claudia Schiffer Claudia Schiffer na móle v roku 1995.

Jej fotografie sa viac než tisíckrát objavili na obálkach časopisov. Najskôr si ale myslela, že bude pracovať v úspešnej právnickej firme svojho otca. Narodená 25. augusta 1970 v nemeckom Rheinbergu, vyrastala v Düsseldorfe. Vysokej blondínky si všimli na diskotéke lovci talentov a ponúkli ju fotografke Ellen von Unwerovej pre jej reklamnú zákazku na džínsy od časopisu Elle. Výsledok obe preslávil a dovtedy neznáma sedemnásťročná dievčina si začala podmaňovať svet: „Bola som neohrabaná žaba, samá ruka, samá noha. Ako palica k fazuli,“ spomína sama na to obdobie.

Claudia Schiffer v Paríži v roku 2019. Foto: SITA/AP, Francois Mori
Claudia Schiffer Claudia Schiffer v Paríži v roku 2019.

V parížskych salónoch sa prezentovala ako „princezná módy“ kolekcie firmy Chanel, na svet sa smiala zo všetkých titulných stránok módnych časopisov a denník International Herald Tribune sa rozplýval nad jej podobnosťou s BB: „Boh stvoril Schifferovú a Bardotovú z rovnakých uhrančivých tvarov.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

In honour of the one and only Herb Ritts . Happy Birthday #tbt

Príspevok, ktorý zdieľa Claudia Schiffer (@claudiaschiffer),

Na predvádzacích mólach stála od tej doby v Paríži, Miláne, New Yorku či Tokiu pre všetky preslávené značky, jej profesionálna dráha sa spája najviac s Karlom Lagerfeldom. „Je to moja múza,“ hovoril o nej. Mnohokrát stála pred televíznou kamerou, získala aj úlohy v niekoľkých filmoch a natočila video so sériou cvičení.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Friday’s ride #fbf @ellenvonunwerth

Príspevok, ktorý zdieľa Claudia Schiffer (@claudiaschiffer),

Vie plynule nemecky, anglicky a francúzsky, v novembri 1994 sama vybrala, usporiadala a vydala knihu svojich fotografií, spomienok a dôverností.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

For my New York friends and photography fans, @ellenvonunwerth’s Devotion! exhibition is at the new @fotografiska.ny ✨#fbf

Príspevok, ktorý zdieľa Claudia Schiffer (@claudiaschiffer),

Krásku s pestrým životom médiá často spájali aj s pestrou vzorkou milencov. Hovorilo sa o jej vzťahoch s monackým princom Albertom, spevákom Jon Bon Jovim či jeho kolegom Richiem Samborom. Isté je, že dlhší čas tvorila pár s iluzionistom Davidom Copperfieldom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Spring attire. RG @purplefashionmagazine @ellenvonunwerth and art direction @ozpurple #tbt #PurpleArchive

Príspevok, ktorý zdieľa Claudia Schiffer (@claudiaschiffer),

V máji 2002 sa Claudia vydala za britského filmového producenta Matthewa Vaughna, s ktorým má tri deti, syna Caspara Matthewa a dcéry Clementine de Vere Drummond a Cosimo Violet. Žijú v Londýne.

Claudia Schiffer  na móle v roku 1995.
Rok 1995: Topmodelka Claudia Schiffer (vpravo)...
+15Rok 1997: Topmodelka Claudia Schiffer.

Pri nedávnom spomínaní na modelingovú kariéru v magazíne Elle Schifferová okrem iného uviedla, že jej v časoch najväčšej slávy museli spodnú bielizeň strážiť bodyguardi, pretože sa zo šatní neustále strácala. "Keď som bola na móle a následne som sa vrátila do šatne, moja spodná bielizeň bola vždy fuč – podprsenka, nohavičky … všetko bolo preč!,“ opísala. Tieto jej kúsky tak často končili v rukách ľudí, ktorí pracovali v jej okolí. Každý sa chcel dostať aspoň k niečomu, čo patrilo slávnej Claudii, spodnú bielizeň nevynímajúc.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Happy Birthday! @helenachristensen X

Príspevok, ktorý zdieľa Claudia Schiffer (@claudiaschiffer),

V 90-roch sa totiž cítili topmodelky ako rockové hviezdy, čo potvrdila aj slávna blondínka. „Bolo to neuveriteľné… Bolo to, akoby sme boli rockovými hviezdami. Ani do auta sme nemohli nastúpiť, kým nám ochranka neurobila cestičku. Ľudia vyrezávali otvory do stanov počas prehliadok, aby nás aspoň takto videli a odfotografovali. Stále sme potrebovali ochranku,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Nemecko #Claudia Schiffer #modelka

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...