Slávna Twiggy je dnes spokojnou babičkou! 71 rokov by jej hádal málokto

Britka Lesley Lawson, ktorá sa preslávila ako Twiggy, oslavuje 19. septembra 71 rokov.

19.09.2020 11:00
debata

Hovorila si Twiggy, nastolila nový ideál krásy vrátane ikonického účesu, a stala sa prvou supermodelkou na svete. Sláva jej priniesla role vo filmoch a kariéru speváčky. Pred dovršením sedemdesiatky ju britská kráľovná Alžbeta II. povýšila do šľachtického stavu.

Záber z roku 1967: Britská topmodelka Twiggy na... Foto: SITA/AP
Záber z roku 1967: Britská topmodelka Twiggy na zábere z London Salon. Záber z roku 1967: Britská topmodelka Twiggy na zábere z London Salon.

„Čo má toto znamenať,“ šuškalo sa, keď Twiggy prvýkrát vyfotili na obálku módneho časopisu. Ikona rokov šesťdesiatych sa narodila 19. augusta 1949 ako Lesley Hornby tesárovi a robotníčke v továrni – páru žijúcemu na londýnskom predmestí. "Bola som kosť a koža. Rodičia so mnou chodili k lekárovi, či nie som chorá, ale ten vyhlásil, že som ako rybička, iba trochu kostnatá.“

Slávna Twiggy je spokojnou, 71-ročnou babičkou. Foto: Profimedia
Twiggy Slávna Twiggy je spokojnou, 71-ročnou babičkou.

Do sveta módy priniesla pod taktovkou tvorkyne minisukní Mary Quantovej androgýnny vzhľad školáčky v kratučkých sukniach, čižmách, s obrími riasami a s tmavým líčením. Preslávili ju dlhé falošné riasy na spodných viečkach.

Fotomodelkou bola nakoniec krátko – iba štyri roky. „Predsa nebudem vešiakom na šaty až do smrti,“ povedala si v tej dobe. A začala natáčať filmy, hrať divadlo a spievať, vydala niekoľko albumov v štýle pop, rock aj country. A nie neúspešne – rola vo filme Kena Russella s názvom The Boyfriend (Kamarát, 1971) jej priniesla dva Zlaté Glóbusy. V 90. rokoch mala vlastné relácie na britských televíziách BBC a ITV. A z jej autobiografie z roku 1998 sa stal bestseller. Na svojom hereckom konte má takmer tridsať rolí.

Záber z roku 1967 - typický vzhľad topmodelky... Foto: SITA/AP
Záber z roku 1967 - typický vzhľad topmodelky Twiggy, ktorý ju kedysi preslávil. Záber z roku 1967 - typický vzhľad topmodelky Twiggy, ktorý ju kedysi preslávil.

Twiggy sa dva razy vydala – prvý raz v roku 1977 za herca Michaela Witneyho, s ktorým bola až do jeho smrti v roku 1983. S ním má dcéru Carly (41). Práve skutočnosť, že sa stala mamou, je podľa jej slov tou najkrajšou v jej živote. Viac detí Twiggy nemala. „Keď som porodila Carly, tak som ju tak veľmi milovala, až to bolo bolestivé. Nedokázala som si predstaviť, že by som milovala ďalšie dieťa rovnako ako ju,“ povedala v minulosti pre magazín Hello!. Jej dcéra sa už stala mamou takisto, takže Twiggy je babičkou malej Joni.

Po smrti prvého manžela sa vydala druhý raz – v roku 1988 za herca Leigha Lawsona. Sú spolu doteraz a k vnučke Joni pribudol aj vnuk Solomon, ktorý prišiel na svet len pár mesiacov pred Joni. Jeho otcom je Jason, syn druhého manžela Twiggy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #Twiggy

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...