Prvá prehliadka od štartu pandémie! Na móle legendárna Herzigová aj sexy mama Graham

Svet módy výrazne utrpel pandemickou situáciou vo svete, ale hodiť flintu do žita odmieta. Dôkazom bola aj prehliadka talianskej značky Fendi, na ktorej sa objavili slávne tváre modelingu niekoľkých dekád.

24.09.2020 14:04
debata
Topmodelka Ashley Graham predvádza model z... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Topmodelka Ashley Graham predvádza model z kolekcie Fendi Jar/Leto 2021. Topmodelka Ashley Graham predvádza model z kolekcie Fendi Jar/Leto 2021.

V Miláne, ktoré na jar patrilo medzi najpostihnutejšie regióny Talianska v súvislosti so šírením vírusu covid-19, sa uskutočnila prehliadka domácej značky Fendi – jedného z najslávnejších ateliérov, ktorého preslávila práca s kožušinami.

Tých síce bolo v kolekcii na jar a leto 2021 pomenej, ale rozhodne nechýbali a značka prostredníctvom niekoľkých kreácii predviedla hotové majstrovstvo spracovania tohto materiálu – napríklad na perforovanej sukni z jemne česanej norky či pletenom kabáte, v ktorom sa kombinovala teľacia koža s tenučkými pásmi dohladka opracovanej kožušiny z norky.

Modelka Yasmin Le Bon bola jednou z legiend...
Česká modelka Eva Herzigová sa tiež objavila v...
+7Modelka na prehliadke značky Fendi v Miláne. V...

Značka Fendi, ktorá len nedávno ohlásila príchod nového kreatívneho riaditeľa – dizajnéra Kima Jonesa, však v stredu zaujala aj skladbou modeliek na móle. Zostave dominovala veková aj rasová diverzita, pomedzi pohovky postavené od seba v patričnej vzdialenosti, sa premávali ženy aj muži, staršie aj mladšie ročníky, štíhle krásky, aj príťažlivé ženy s krivkami.

Česká modelka Eva Herzigová sa tiež objavila v... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Česká modelka Eva Herzigová sa tiež objavila v zostave slávnych modelike, ktoré na mólo povolala značka Fendi. Česká modelka Eva Herzigová sa tiež objavila v zostave slávnych modelike, ktoré na mólo povolala značka Fendi.

V zozname súčasných hviezd modelingu zarezonovalo napríklad to americkej topmodelky Ashley Grahamovej. Pre kyprú hviezdu z tituliek Sports Illustrated či Vogue išlo o vôbec prvú prehliadku od pôrodu jej syna. Na prehliadke Fendi sa však objavili aj dnes už hotové modelingové legendy – medzi nimi napríklad britská modelka Yasmin Le Bon, Američanka Karen Elson či niekdajšia slávna česká hviezda kampane Wonderbra Eva Herzigová.

Bezpečnostné opatrenia, ktoré sprevádzali módne podujatie, sa nezaobišlo bez rúšok, odstupov a tiež výrazného zníženia kapacity pozvaných hostí. Napriek tomu mnohí zástupcovia módneho sveta hodnotili rozhodnutie Fendi uskutočniť živú módnu šou ako odvážne. Napríklad na týždni módy v New Yorku všetky šou prebehli buď online a boli vysielané live, alebo bez prítomnosti hostí a s následnou distribúciou foto a videomateriálu pre novinárov a nákupcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Miláno #Eva Herzigová #Yasmin Le Bon #Fendi #Ashley Graham

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...