Víťazkami súťaže Miss Venezuela boli všetky súťažiace! Ale len na chvíľu

Tohtoročná súťaž o kráľovnú krásy Venezuely sa koná kvôli pandémiu covidu-19 špecifickým spôsobom.

25.09.2020 13:00
Venezuela Pageant Foto: ,
Zákulisie tohtoročnej Miss Venezuela.
debata

Galavečer, ktorý sa vysiela v piatok večer, bol predtočený vrátane prekvapeného radostného plaču. Všetkých 22 súťažiacich muselo túto scénu natočiť bez toho, aby vedeli, či vyhrajú. Samotná korunovácia Miss Venezuela sa bude natáčať v piatok dopoludnia a odvysiela sa v ten istý deň večer.

Súťažiace Miss Venezuela sa o víťazstvo dozvedia v piatok večer z programu, ktorý organizátori natočili a zostavili v predchádzajúcich dvoch mesiacoch. Za dodržiavanie pravidiel proti šíreniu koronavírusu bola každá z venezuelských krások natočená zvlášť, vrátane promenády na pódiu a jednotlivé videá potom poskladali dohromady. Maskérky aj kameramani mali rúška a až na výnimky (líčenie či vytváranie účesov) sa dodržiavala bezpečná vzdialenosť.

Zákulisie tohtoročnej  Miss Venezuela. Foto: SITA/AP, Ariana Cubillos
Virus Outbreak Venezuela Pageant Zákulisie tohtoročnej Miss Venezuela.

„Nezažijeme ten ošiaľ a napätie živého prenosu s účasťou publika. Všetko je predtočené,“ povedal agentúre EFE Ricardo Di Salvatore z televízie Venevisión. „Nechceli sme sa ale celkom zahrávať s citmi dievčat a tak ich s korunkou na hlave natočíme až v piatok, keď už výsledok budú vedieť,“ dodal Di Salvatore podľa serveru eldiario.com.

Súťažiace vo veku 18 až 26 rokov majú rôzne profesie, okrem iného je medzi nimi lekárka, právnička, novinárka, učiteľka a dokonca aj kadetka námorníctva. Tohtoročný 67. ročník Miss Venezuela poznamenala pandémia covidu-19, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch sa ale koná aj počas hlbokej ekonomickej krízy. Nový formát organizátorom ušetril peniaze, okrem iného za vystúpenie hudobníkov. Rovnako ako vlani sa ale táto súťaž koná tiež na pozadí politickej krízy, v ktorej opozícia bojuje za slobodné voľby a koniec autoritárskej vlády obviňovanej z represií voči svojim odporcom a z porušovania ľudských práv.

Venezuelčanky držia rekord v počte titulov kráľovien krásy v najväčších svetových súťažiach. V zápolení Miss International vedú historickú tabuľku s ôsmimi titulmi, v Miss World sú prvé spolu s Indiou (obe krajiny majú po šesť titulov) a v zápolení Miss Universe sú Venezuelčanky so siedmimi víťazstvami druhé za USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Venezuela

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...