Prvý v histórii! Spevák Harry Styles zdobí titulku Vogue, strieda aj ženské šaty

Také čosi tu ešte nebolo. Spevák a bývalý frontman formácie One Direction Harry Styles sa stal prvým sólo mužom, ktorý sa objavil na titulnej strane amerického magazínu Vogue. Prekvapil však aj na záberoch.

16.11.2020 12:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

Britský rodák, ktorý sa po dvoch úspešných nahrávkach rozhodol skúsiť si aj hereckú kariéru, sa stal vôbec prvým mužom v histórii časopisu, ktorý na titulnej strane slávneho módnika pózuje bez ženskej spoločnosti. Styles sa pritom nezľakol ani pózovania v genderovo neutrálnych módnych kreáciách či dokonca v dámskych večerných šatách z dielne značky Gucci.

Napriek tomu, že editoriál so zábermi, na ktorých 26-ročný Styles pózuje v sukni na spôsob škótskeho kiltu, ale aj v róbe s nariasenou kaskádovou sukňou, vyvolali rozmanité reakcie, tá jeho k danej tematike je veľmi jasná. „Vo všeobecnosti sa rád hrám s obliekaním. Ak dáte preč tvrdenie, že existujú šaty pre ženy a šaty pre mužov, raz, keď odstránite túto bariéru, otvoríte si tak priestor, v ktorom sa môžete hrať. Niekedy sa pristihnem pri tom, že v obchodoch obdivujem ženské šaty. Akonáhle si v živote postavíte bariéry, limitujete seba samého. V hraní sa s odevom je toľko radosti,“ uviedol v rozhovore pre Vogue spevák, model a herec.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

Priznal tiež, že už ako malý mal rád pekné ženské šaty a raz si obliekol ženské pančuchy. „Pamätám si, že sa mi to zdalo šialené. A možno tam niekde sa to celé naštartovalo,“ komentoval svoj fluidný postoj k obliekaniu. Pripomenul tiež, že v hudobnej brandži ho vždy fascinovali muži, ktorí sa nebáli s odevom hrať.

„Prince, David Bowie, Freddie Mercury, Elvis a Elton John – to všetko sú totálni šoumeni. Keď som bol dieťa, nadchýnalo ma to. Dnes, ak si na seba oblečiem niečo extravagantné, necítim sa bláznivo. Myslím si, že ak si dáte na seba niečo, v čom sa cítite úžasne, je to ako kostým superhrdinu,“ komentoval tiež Styles.

Britský rodák už niekoľko rokov spolupracuje so značkou Gucci, ktorá už niekoľko rokov pod vedením dizajnéra Alessandra Micheleho prináša do módy aj estetiku genderovo nevyhranených odevov. Ich popularitu si uvedomili aj mnohé ďalšie značky a tak je možné posledné roky pozorovať nárast popularity unisexovej módy, ale aj kreácií, ktoré majú v sebe femínny či maskulínny nádych, no nie sú jasne určené len jednému pohlaviu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #žena #Vogue #Harry Styles #gender

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...