Francúzi majú novú Miss - krásku z Normandie! Pre nenávisť online zasahuje polícia

Väčšina akcií a spoločenských udalostí sa v týchto dňoch ruší pre narastajúcu krivku pandémie. Francúzi sa predsa len nedali. Cez víkend korunovali novú Miss na jubilejnom stom ročníku vyhlásenia súťaže krásy.

21.12.2020 10:03
debata (10)
zväčšiť Miss Normandia Amandine Petit (v strede) sa... Foto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia
Miss Normandia Amandine Petit sa stala novou Miss Francúzsko 2021. Miss Normandia Amandine Petit (v strede) sa stala novou Miss Francúzsko 2021.

Slávnostný večer Miss Francúzsko, samozrejme, prebiehal s prísnym protipandemickými opatreniami a bez divákov v sále. Napriek tomu sa na veľkolepom prenose, ktorý patrí medzi veľké lákadla medzi francúzskymi divákmi (minuloročný prenos sledovalo 8 miliónov divákov!), zúčastnilo viac ako 400 ľudí pracujúcich v štábe a na prípravach veľkolepej šou. Všetci podstúpili testy na koronavírus a celý víkend následne strávili v izolácii na mieste nakrúcania prenosu.

Víťazkou atypického ročníka zasiahnutého „koronou“ sa napokon stala 23-ročná Amandine Petit, ktorá pochádza z Normandie a je aj držiteľkou titulu Miss Normandia 2020. Je v poradí siedmou kráskou, ktorá pochádza z tejto oblasti a získala aj titul najkrajšej ženy Francúzska.

Miss Normandia Amandine Petit sa stala novou... Foto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia
Miss Normandia Amandine Petit sa stala novou Miss Francúzsko 2021. Miss Normandia Amandine Petit sa stala novou Miss Francúzsko 2021.

Modelka a usilovná študentka, ktorá má v zozname niekoľko absolvovaných štúdií, má údajne sen viesť v budúcnosti domov pre seniorov a pomáhať starším ľuďom. Budúci rok ju však čakajú povinnosti kráľovnej krásy, mala by krajinu reprezentovať na súťažiach Miss World a Miss Universe 2021.

V súvislosti s prenosom jubilejného ročníka Miss Francúzsko sa však tento rok spojilo aj niekoľko škandálov. Prvým bol protest bývalej majiteľky súťaže Geneviève de Fontenayovej, ktorá tvrdila, že nejde o stý ročník. Súťaž síce vznikla v roku 1920 pod názvom „Najkrajšia žena Francúzska“ (Plus belle femme de France), ale názov Miss France získala až v roku 1928 na žiadosť Miss Universe. Podľa Fontenayovej by tak veľké oslavy mali prísť až za osem rokov.

Prvá vicemiss April Benayoum na zábere z finále... Foto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia
Prvá vicemiss April Benayoum na zábere z finále súťaže Miss Francúzsko 2021. Prvá vicemiss April Benayoum na zábere z finále súťaže Miss Francúzsko 2021.

Súčasný majiteľ, spoločnosť Endemol, práva na súťaž kúpila v roku 2002 a je presvedčená, že tento rok je ten pravý pre jubilejné oslavy. Endemol Fontenayovú na tohtoročné odovzdávanie tiež pozval kvôli jej úlohe v histórii súťaže, ona však účasť odmietla a ceremoniál bojkotovala.

Šokujúce reakcie prinieslo aj umiestnenie krásky April Benayoumovej na druhej priečke. Táto súťažiaca má otca izraelského pôvodu a po jej vyhlásení za prvú vicemiss zaplavili internet mnohé nenávistné a antisemitské komentáre. Vyjadrenia na internete šokovali aj politikov. Ministri vnútra a spravodlivosti vyhlásili, že vec už má v rukách polícia.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #antisemitizmus #Normandia #Miss Francúzsko

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....