Láska, erotika aj silné posolstvá v časoch pandémie! Toto je 9 najkrajších tituliek roka

Uplynulý rok v znamení pandémie sa podpísal naozaj všelikde. Napríklad aj vo vydavateľskom priemysle a pri tvorbe módnych magazínov.

02.01.2021 00:00
debata

Pre výrazné obmedzenia nemohli prebehnúť viaceré fotenia, šéfredaktori a vedenia pracovali s archívnymi zábermi či dokonca portrétmi, ktoré zhotovili samotné modelky.

Aj napriek tomu sa však v roku 2020 objavilo niekoľko výnimočných titulných strán slávnych módnikov a lifestylových titulov. Nechýbali ani také, ktoré prinášali krásu, erotiku, sexepíl či výrazné politické alebo spoločenské posolstvo. Vybrali sme 9 z nich, ktoré určite stoja za spomenutie:

1. Anja Rubik na obálke Vogue Poľsko

Krásna rodáčka od poľských susedov neváhala a v zhoršujúcej sa situácii súvisiacej so stavom ľudských práv, práv žien a menšín v Poľsku zaujala postoj. Nahá sa odfotila sama a vyslala odkaz svojim krajanom aj svetu o ženskej sile a práve na rozhodovaní o vlastnom tele.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Polska (@vogue.polska)

2. Irina Shayk na obálke Vogue CS (Česko a Slovensko)

Fotenie v priestoroch niekdajšej vily Versace s krásnou Ruskou dostalo miesto na špeciálnej titulnej strane pre predplatiteľov. Nahá, krásna, provokatívna a predsa jedinečná. Irina Shayk skutočne nesklamala, ani fotografi Morelli Brothers.

3. Taylor Hill na obálke Vogue Portugal

Februárové vydanie portugalskej mutácie prinieslo nádhernú fotografiu americkej modelky Taylor Hillovej. Jej čistá, takmer étericky rozprávková krása na zábere Morelli Brothers vzdávala hold prirodzenosti na jednej strane, no tiež čaru filmu a histórie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Portugal (@vogueportugal)

4. Emma Corrin na obálke Vogue UK

Predstaviteľka princeznej Diany v seriálovom hite Netflixu Koruna sa dočkala vlastnej titulky pár mesiacov pred premiérou. Celý editoriál výrazne inšpirovaný érou 80-tych a 90-tych rokov a milovanou princeznou britského ľudu vyzeral ukážkovo. A titulná strana pútala pozornosť mixom pôvabu, retro nádychu a humoru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa British Vogue (@britishvogue)

5 Lea Seydoux na obálke Vogue Paris

Až troch rozličných titulných strán sa dočkala francúzska kráska a herečka Lea Seydoux. Tvorcovia chceli nimi ukázať jej schopnosť variability. Najväčší zásah však nepochybne mala jej „zvodná“ podoba v Evinom rúchu a stylingu a ĺa Marilyn Monroe. Zásah do čierneho!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Paris (@vogueparis)

6. Hailey a Justin Bieberovci na obálke Vogue Italia

Manželská dvojica a hviezdy šoubiznisu spoločne na októbrovej obálke talianskeho módnika vzbudili pozornosť, ale aj nadšenie fanúšikov. Titulnú stranu zdobila tiež veta „Moje srdce je tam, kde sa nachádza moja manželka“, ktorú kedysi vyriekol slávny fotograf Helmut Newton. Ten v roku 2020 oslavoval nedožité sté narodeniny a poctu mu vzdali mnohé magazíny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Italia (@vogueitalia)

7. Harry Styles na obálke Vogue USA

Prvý muž, ktorý sa sólo objavil na titulnej strane amerického Vogue. A súčasne aj obrovská diskusia o jeho podobe, keďže Styles v celom editoriáli pózoval v ženských šatách. Debata o pohlavnej fluidnosti v móde dostala aj vďaka tejto titulnej strane nové rozmery a americký Vogue údajne aj skvelé predaje v roku zaťaženom poklesom ziskov aj predplatného.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

8. Toni Garrn a Alex Pettyfer na obálke Vogue Nemecko

Rozkošný a tak trošku gýčový partnerský záber Giampaola Sguru pre nemecký Vogue zachytil jednu z najúspešnejších modeliek krajiny – Toni Garrnovú s manželom Alexom Pettyferom. Vydanie bolo venované láske a plné záberov, ktoré oslavovali lásku v jej všemožných podobách.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa VOGUE Germany (@voguegermany)

9. Rihanna na obálke Vogue UK

Namiesto typicke „krásne“ nastajlovanej titulky sa tvorcovia rozhodli pre provokatívnejšiu a rebelskejšiu podobu speváčky, ktorá dávno prekročila svoj tieň hviezdičky jedného hitu. Okrem hudobnej kariéry je aj šikovnou podnikateľkou na čele módno-kozmetického impéria a Vogue ju označil za ženu, ktorá prepisuje pravidlá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #sexepíl #Vogue #erotika #titulná strana #pandémia

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...