Naomi Campbell? Radšej ste mali vybrať Lupitu Nyong'o, odkazujú obyvatelia Kene

Keňa menovala svojou veľvyslankyňou cestovného ruchu Britku Naomi Campbellovú. Supermodelka má pri svojich cestách propagovať krásy Kene. Medzi užívateľmi sociálnych sietí v Keni však vzbudilo toto rozhodnutie značnú kritiku.

14.01.2021 14:00
Topmodelka Naomi Campbell. Foto: ,
Topmodelka Naomi Campbell v kreácii Versace.
debata

Argumentujú tým, že úlohou mala byť poverená radšej známa herečka Lupita Nyong'o narodená kenským rodičom v Mexiku, ale vychovávaná v Keni. Hrala vo filmoch Kniha džunglí alebo Star Wars: Vzostup Skywalkera. Keňa je vyhľadávaným miestom najmä pre milovníkov safari, ale kvôli epidémii koronavírusu prišiel tento sektor vlani o 72 percent návštevníkov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Naomi Campbell (@naomi)

„Prišli sme kvôli covidu-19 o 110 miliárd kenských šilingov z priamych príjmov z turistiky,“ oznámil v decembri kenský ústav cestovného ruchu. Minister cestovného ruchu Najib Balala oznámil, že sa s Campbellovou, ktorá je momentálne na dovolenke v Keni, o jej novej funkcii dohodol pri stretnutí počas víkendu. 50-ročná modelka a filantropka umiestnila na Instagram, kde ju sleduje desať miliónov ľudí, fotografie z pobytu v tejto krajine.

Lupita Nyong'o a jej diamantové šperky... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Lupita Nyong'o Lupita Nyong'o a jej diamantové šperky počas večera SAG Awards.

Niektorí používatelia na Twitteri tvrdia, že lepšie ako Britka by krásy Kene mohli šíriť miestna modelka Ajumu Nasenyan čia Debra Sanaipei, či už spomínaná herečka Nyong'o. Oponenti kritikov súdia, že Campbell bola v Keni niekoľkokrát a na úlohu sa hodí nielen kvôli množstvu fanúšikov na sociálnych sieťach. Pohybuje sa vraj v bohatých kruhoch a dokáže pre cestu do Kene získať bohatších turistov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Campbell #keňa #Lupita Nyong'o

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....